back

Політика захисту прав дітей має бути пріоритетом роботи місцевої влади

14-05-2012 | 09:23

Про це заявив Уповноважений Президента України з прав дитини Юрій Павленко на нараді-семінарі для заступників голів ОДА, Київської і Севастопольської міських державних адміністрацій. У заході взяв участь заступник голови облдержадміністрації з гуманітарних питань Віктор Тканко.

«Завдання заступника голови ОДА, який відповідає за питання захисту прав дітей, – забезпечити ефективну міжсекторальну взаємодію управлінь освіти, охорони здоров’я, соціальної політики, служб у справах дітей, управлінь МВС та інших структур для вирішення проблеми конкретної дитини», - наголосив Юрій Павленко.

У ході наради-семінару йшлося зокрема про хід виконання Указу Президента «Про питання щодо забезпечення реалізації прав дітей в Україні», діяльність місцевих органів виконавчої влади щодо виконання соціальних ініціатив Глави держави.

Учасники також обговорювали теми влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в сімейні форми виховання, доступності пільг багатодітним сім’ям, забезпечення права дитини на якісне лікування тощо.

Юрій Павленко акцентував особливу увагу учасників на виконанні доручення Президента про організацію якісного та безпечного оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2012 року, перевірку дитячих атракціонів та протидію доступності дітей до алкогольних та тютюнових виробів.

Говорячи про виконання чинного законодавства у сфері захисту прав дитини, Юрій Павленко наголосив на неприпустимості формального підходу чиновників. «У ході моїх інспекційних поїздок такі факти були виявлені», - зауважив він.

Крім того, учасники семінару проаналізували по кожному регіону скарги та звернення, що надійшли на адресу Уповноваженого Президента України з прав дитини.

Нарада-семінар була організована з метою ефективного виконання Конвенції ООН про права дитини, Указів та доручень Президента України в сфері захисту прав дитини.