back

В облдержадміністрації навчали писати регіональні програми

04-08-2017 | 09:16

Вчора, 03 серпня, Департаментом економічного розвитку обласної державної адміністрації проведено семінар-нараду для представників структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, установ та організацій, які опікуються питанням розроблення регіональних цільових програм.

Під час навчання висвітлено важливі аспекти порядку розроблення регіональних цільових програм, моніторингу та звітності про їх виконання. Зокрема, детально проаналізовано процес визначення результативних показників, реальності та доцільності заходів, включених до програм. Також наголошено на порядку проходження експертиз проектів програм у відповідних Департаментах.

Крім того, представники Департаменту фінансів обласної державної адміністрації звернули увагу присутніх на ресурсне забезпечення виконання заходів програм, зокрема наявність в обласному бюджеті реальної можливості їх виконання.

Щодо необхідності обов’язкового проведення консультацій з громадськістю під час розроблення регіональних цільових програм, а також при підготовці щорічних звітів про їх виконання зазначили представники Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обласної державної адміністрації.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації