back

ПАТ «Чернігівгаз» планує інвестпрограми та розглядає структуру тарифів

03-08-2017 | 16:53

З метою забезпечення прозорості в прийнятті рішень, а також відповідно до вимог Постанови НКРЕКП, ПАТ «Чернігівгаз» сьогодні провело відкриті слухання щодо проектів плану розвитку компанії до 2027 року. Говорили і про структуру тарифу на послуги розподілу природного газу на поточний рік.

У засіданні взяли участь заступник голови ОДА Сергій Сергієнко, перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук та представник територіального сектору НКРЕКП Олександр Тимошенко.

Інвестиційна програма ПАТ «Чернігівгаз» спрямована на розвиток і підтримку в надійному стані газотранспортної системи всієї області. Попередньо документи були оприлюднені на сайті товариства, однак зауважень та пропозицій до їх змісту не надійшло.

У поточному році компанія планує спрямувати на розвиток газових мереж понад 62 мільйони гривень.

Затвердження планів розвитку газорозподільної системи і тарифів на розподіл природного газу територією входить до компетенції нацрегулятора.

Зазначалося і про необхідність перегляду та встановлення з 1 жовтня цього року економічно обґрунто́ваного тарифу на розподіл енергоносія для ПАТ «Чернігівгаз», виходячи з річних обсягів транспортування газу більш як 610 мільйонів метрів кубічних.

За результатами зустрічі компанія направила проект інвестиційних програм та звернення про перегляд тарифів з відповідними протоколами до НКРЕКП.

Кожен споживач може ознайомитися з документами на сайті ПАТ «Чернігівгаз» в підрозділах «Інвестпрограма»  та «Тариф на розподіл»

Детальніше з напрямами та обсягами фінансування проекту плану розвитку газорозподільної системи Чернігівщини на 2017 рік за посиланням.

Нагадаємо, в рамках виконання інвестиційної програми 2016 року, на обслуговування та підтримку належного стану газогонів «Чернігівгаз» інвестував близько 42 мільйонів гривень.

На сьогодні, згідно діючого тарифу, ПАТ «Чернігівгаз» за одну тисячу кубометрів розподіленого газу отримує 627,5 гривні.

За інформацією ПАТ «Чернігівгаз»