back

«Ніхто крім нас». Десантники святкують професійне свято

02-08-2017 16:47

Сьогодні, 2 серпня, в Україні відзначають День високомобільних десантних військ Збройних Сил України.

Урочистості з цієї нагоди розпочалися з церемонії покладання квітів до Пам’ятного знаку чернігівцям – воїнам-інтернаціоналістам та Братської могили у сквері імені М. Попудренка, меморіалів загиблим учасникам АТО та Героям Небесної Сотні.

До заходу долучилися заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, голова обласної ради Ігор Вдовенко, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко, голова Спілки ветеранів-десантників «ПІВНІЧ» Володимир Ткач, військовослужбовці, ветерани та громадськість.

Продовжилося святкування урочистим зібранням в обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка. На заході серед присутніх – представники обласної та міської влади, ветерани військової служби, воїни, які мають військовий досвід реальних бойових дій в гарячих точках, учасники АТО, військовослужбовці оперативного командування «ПІВНІЧ», військових спецпідрозділів (Чернігівського батальйону Національної Гвардії України, Чернігівського прикордонного загону), волонтери, громадськість, а також молодь допризовного віку.

Висока мобільність і здатність виконувати найскладніші завдання, професіоналізм і самовідданість завжди були притаманні десантним військам. Хочу висловити глибоку повагу всім присутнім на цих урочистих заходах воїнам-десантникам за вагомий внесок у забезпечення обороноздатності держави, за відданість рідній землі і готовність до самопожертви, – зазначив Сергій Сергієнко та побажав міцного здоров'я, стійкості духу та оптимізму, невичерпних життєвих сил та нових трудових здобутків.

Крім того, заступник голови ОДА за вагомий особистий внесок у справу патріотичного виховання молоді та з нагоди Дня високомобільних десантних військ вручив почесні грамоти облдержадміністрації голові обласної федерації футболу Геннадію Прокоповичу та директору електричних мереж публічного акціонерного товариства «Чернігівобленерго» у Ріпкинському районі Івану Тимошенку.

Також під час заходу почесні нагороди отримали команди-переможці Кубку з міні-футболу. Перше місце та головний грошовий приз отримала «Десна» з міста Чернігова.

Подарунком для військовослужбовців став святковий концерт. По його завершенню на Красній площі відбувся показовий виступ парашутистів-інструкторів Державного науково-випробувального Центру ЗСУ.

 

 

До речі, вже другий день у центрі Чернігова його жителі та гості можуть оглянути виставку основних зразків озброєння та сучасної військової техніки.

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода