back

Рівень заборгованості із заробітної плати в області коливається. Але не критично

28-07-2017 11:30

Про це зазначили вчора, 27 липня, під час профільної комісії в облдержадміністрації.

Станом на 1 липня заборгованість становила 12,1 мільйона гривень, тоді як у попередньому місяці — 12 мільйонів. Ще зовсім нещодавно ми мали цифру 10,8 мільйона. Втім, область змогла вийти з ситуації, коли було понад 20 мільйонів, — зазначає заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова.

Такі коливання пояснити досить просто: одні підприємства активно ліквідовують проблему, натомість в інших вона з’являється.

З приємного — ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» підписало вигідний контракт і випереджує графік ліквідації заборгованості.

Однак, у червні зафіксований новий боржник — комунальний заклад Остерської міської ради «Остерська міська лікарня» — що має в мінусі 0,6 мільйона гривень. Фактично працівники близько трьох місяців не отримували виплати.

Причини виникнення проблеми та шляхи її вирішення шукали на зібранні. Як зазначають представники району, медичний заклад переданий Остерській об’єднаній територіальній громаді. Відтак дофінансовувати його утримання (заробітну плату та комунальні послуги) має вона.

ОТГ ж зазначає, що наразі такої можливості не має. Варто зазначити, що у Козелецькому районі є кілька медичних установ, які ділять між собою субвенцію. До слова, держава виділяє кошти з розрахунку чисельності населення, а не закладів.

Вихід із ситуації: погасити заборгованість за рахунок міжбюджетних трансфертів.

Фахівці зауважують, щоб уникнути таких проблем надалі, варто переглянути мережу медичних закладів, а громадам чіткіше здійснювати розрахунки.

—  Ганебно, що через недопрацювання керівництва району та громади, страждають працівники бюджетної сфери, — наголосила Наталія Романова.

Цього ж дня комісія дала завдання розробити новий графік погашення заборгованості зарплати і для ПАТ «Хімтекстильмаш».

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси







































 

 

 

 

Погода