back

Доступність та якість – головні пріоритети в наданні соціальних послуг

27-07-2017 | 17:23

Про стан та перспективи розвитку соціальних послуг в області, а також підсумки роботи у першому півріччі поточного року, говорили вчора, 26 липня, на виїзній нараді у Прилуках.

У заході взяла участь заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова, керівники територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та представники об’єднаних територіальних громад.

На порядку денному — пріоритетні напрямки роботи терцентрів, зокрема діяльність відділень стаціонарного догляду. Мова йшла про організацію соціально-побутового, медичного обслуговування та умов проживання підопічних.

Крім того, обговорено питання надання послуг соціальної адаптації у відділеннях денного перебування та розглянуто інноваційні напрацювання територіальних центрів Городнянського та Корюківського районів.

–  Головне – соціалізація людини, адже це необхідно для процесу активного гармонійного пристосовування її до змінених умов середовища. Послуги мають бути спрямовані на підтримку соціальної незалежності людини похилого віку та особи з інвалідністю, збереження та продовження їхньої активності у суспільстві, – зауважила Наталія Романова.

Крім того, учасники наради мали змогу ознайомитись з діяльністю відділень стаціонарного догляду та денного перебування Прилуцького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). Варто зауважити, що цей заклад — одних з кращих в області.

– Основним завданням в роботі установ напередодні осінньо-зимового періоду 2017-2018 років є забезпечення організації та проведення раннього виявлення одиноко проживаючих людей похилого віку, осіб з інвалідністю, сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, з метою надання їм своєчасної допомоги. Адже ми повинні покращувати умови проживання наших підопічних, забезпечувати їм якісний догляд та не допускати порушень їх прав. Надаючи якісні соціальні послуг, ми забезпечуємо гідне життя людини і даємо їй змогу  як можна довше залишалась активною і самостійною, – наголосив директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Олег Русін.


За повідомленням Департаменту соціального захисту населення 
Чернігівської облдержадміністрації