back

Наталія Романова: Краще зробити один, але хороший, оздоровчий заклад у районі

27-07-2017 | 13:43

На цьому наголошувала заступник голови — керівник апарату ОДА Наталія Романова вчора на розширеній нараді з питань проведення оздоровчої кампанії 2017 року.

— Готуватися до оздоровчої кампанії 2018 року маємо вже сьогодні. Наше завдання — зробити відпочинок максимально якісним. Мова йде і про умови, і про програму перебування. Окрім того, треба переглянути мережу закладів. Краще забезпечувати роботу одного якісного, ніж підтримувати життєздатність декількох сумнівних закладів, — акцентувала Наталія Романова.

На жаль, цьогоріч із запланованих 24 позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку працювали лише 19. Більшість — в одну-дві зміни.

Особлива увага — забезпеченню путівками дітей із соціально вразливих категорій населення. На ці потреби з обласного бюджету виділено майже три мільйони гривень. Варто зауважити, що заклади Чернігівщини не виявили бажання брати участь у тендері. Відтак послуги надавалися закладами Одеської області. Планується продовжити практику органзації відпочинку  дітей учасників АТО за кордоном.

Продовжує інспектування обласних дитячих закладів оздоровлення та відпочинку профільна робоча група. Про результати перевірки розповів в.о. начальника Головного управління Держпродспоживслужби в області Сергій Чаплієв.

Наразі фахівці відвідали такі навчальні заклади: «Сузір’я» (Коропського р-ну), «Полісяночка» (Городнянського р-ну), «Деснянка» (Куликівського р-ну), «Сонечко» (Варвинського р-ну), «Веселка» (Варвинського р-ну), обласний дитячий санаторій «Пролісок» (Ніжинського р-ну).

Зафіксовано чимало порушень, однак 70% з них вдалося ліквідувати у максимально короткий термін. Для вирішення інших проблем потрібно чимало коштів.

— Чернігівщина має хороші рекреаційні ресурси. Ми повинні зробити все можливе, аби наші діти могли отримати якісний відпочинок неподалік від дому, — зазначила директор Департаменту сім’ї, молоді та спорту ОДА Ніна Лемеш.

Наразі область може похизуватися ефективною роботою мовних таборів. Детально про їх роботу розповів начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький. Також він зауважив, що все більшої популярності набувають наметові містечка.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації