back

Стан готовності медичної інфраструктури до чемпіонату Євро-2012 розглянули на селекторній нараді

10-05-2012 | 14:43

10 травня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко взяв участь у селекторній нараді щодо стану готовності медичної інфраструктури України до забезпечення медичного обслуговування учасників і гостей чемпіонату Євро-2012, яку провела Віце-прем'єр-міністр України, Міністр охорони здоров’я Раїса Богатирьова. У нараді також взяли участь керівники управлінь охорони здоров’я облдержадміністрацій, головні лікарі медичних закладів, санітарно-епідеміологічних служб.

Як зазначалося на нараді, основним завданням медичної галузі під час проведення чемпіонату є забезпечення на належному рівні медичного обслуговування учасників та гостей заходу. Міністерством було розроблена концепція підготовки до Євро-2012, визначені заклади, які відповідають за лікування гостей в містах проведення чемпіонату та під час їх пересування по країні. Загальний ліжковий фонд таких закладів складає майже 9 тисяч ліжок. Також проведені спільні тренувальні навчання з підрозділами МНС, МВС.

В цілому, за словами Раїси Богатирьової, регіони виконали всі поставлені перед ними завдання. Проте медичні пункти Донецька і Харкова не достатньо забезпечені машинами швидких допоміг. Дане питання найближчим часом вирішиться.

Під час селекторної наради було заслухано інформацію про медичне забезпечення міст, які прийматимуть Євро-2012. За інформацією заступників голів Донецької, Харківської, Київської, Львівської ОДА, на шляхах державного значення встановлені вказівники про медичні пункти, заклади охорони здоров’я. Проведено підготовку студентів медичних вузів для волонтерської роботи, які працюватимуть в медичних пунктах, лікарнях, приймальних відділеннях. Усі медичні пункти забезпечені необхідними медикаментами та препаратами крові.

Своїм досвідом роботи щодо організації заходів під час виникнення надзвичайної ситуації, а саме серії вибухів, поділилася на нараді керівниця управління охорони здоров’я Дніпропетровської облдержадміністрації.

Раїса Богатирьова під час обговорення цього питання відмітила, що Президент України дуже високо оцінив узгоджені дії дніпропетровських медиків. В той же час він поставив завдання до кінця поточного року здійснити все що заплановано по реорганізації швидкої медичної допомоги.

Також учасники наради розглянули питання щодо впровадження державного регулювання на лікарські засоби по лікуванню гіпертонічної хвороби.

По завершенню селекторної наради, Віктор Тканко провів робочу нараду, на якій наголосив на необхідності тісної співпраці структурних підрозділів ОДА з територіальними органами виконавчої влади.



Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації