back

Олімпійське свято в дитячому таборі «Дивосвіт»

26-07-2017 | 12:14

Днями в угорському місті Дьор стартував ХІV літній Європейський юнацький фестиваль. Україну в змаганнях представляють 44 атлети у шести видах спорту, серед них два спортсмени Чернігівщини – Андрій Пономар, вихованець дитячо-юнацької спортивної школи «Україна» Чернігівської міської ради (велосипедний спорт) та Наталія Чистякова, представниця обласної школи вищої спортивної майстерності та Ніжинської дитячо-юнацької спортивної школи (дзюдо).

Проведення Європейського юнацького фестивалю по-своєму відзначають в Україні – організацією спортивних та урочистих заходів. Зокрема, вчора, 25 липня, олімпійський день відзначили також і в позаміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Дивосвіт». Захід відбувся за участю директора Департаменту сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації – першого заступника голови Відділення НОК України в області Ніни Лемеш.

Відкрили спортивне свято урочистим підняттям прапору Національного Олімпійського Комітету та запаленням символічного олімпійського вогню. Діти виконали «Олімпійську розминку», взяли участь у традиційному олімпійському забігу та змаганнях «Веселі старти».

Приємним завершенням дня стали подарунки – щоденники, грамоти та сувеніри від обласного Відділення НОК України.

Слід також зазначити, що в області наразі розвивається 77 видів спорту, з них – 21 олімпійський.

За рейтингом зі спорту вищих досягнень Чернігівщина займає 19 місце в Україні з літніх видів спорту, і третє – із зимових. Загальна кількість осіб, що систематично займаються спортом в області, становить понад 24 тисячі.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації