back

Підтримати стратегічні для економіки галузі — пріоритет урядової політики

25-07-2017 | 09:00

Кабінет Міністрів України впроваджує нову стратегію бюджетного планування: гроші йдуть за пріоритетними напрямками. Один із них — підтримка агропромислового комплексу, який забезпечує 17% ВВП країни. Тому державні інвестиції в цей сектор є вкрай важливими для розвитку економіки в цілому. Зокрема, цьогоріч на здешевлення кредитів в АПК буде направлено 300 мільйонів гривень. Ще 550 мільйонів підуть на часткову компенсацію закупівлі сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва.

Агросектор залишається перспективним і для інвесторів. Так, у січні-березні 2017 року порівняно з відповідним минулорічним періодом капітальні інвестиції в сільське, лісове та рибне господарства зросли майже на 58% (близько 10,9 мільярда гривень). Аграрний експорт за січень-травень 2017-го збільшився на 31,4 % (до 7,5 мільярда доларів).

 

 

Збільшилися капітальні інвестиції у сільське, лісове та рибне господарства і на Чернігівщині — за січень-березень освоєно 546,4 мільйона гривень. Це майже 55% від загального обсягу інвестицій, які склали один мільярд гривень (на 32,6% більше, ніж у відповідному періоді 2016 року).

Також в економіку області надходять прямі іноземні інвестиції. У першому кварталі сума таких вкладень — 3,1 мільйона доларів. На початок квітня 2017 року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій становив 242 мільйона доларів. Зокрема, у сільське, лісове та рибне господарства — 11,1 мільйона доларів (4,6%).

До речі, за обсягами вкладеного капіталу провідне місце займають міста  Прилуки (194,2 мільйона доларів) та Чернігів (24,3 мільйона доларів).

Читати також: Робоча зустріч із поляками: підтримка діяльності Агенції регіонального розвитку області

Наталія Романова: польський досвід допоможе нам уникнути багатьох помилок

Cпівпраця бізнесу та культурний обмін — перспективи відносин Чернігівщини з Індією

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації
за матеріалами Інформаційного вісника Уряду