back

На Чернігівщині подешевшали цукор, гречка, молоко. Алкоголь, м'ясо, цигарки — здорожчали

18-07-2017 | 12:45

За розрахунками Державної служби статистики, показник рівня інфляції в червні цього року в області становив 101,4%. По Україні він на 0,2% вищий. Чернігівщина разом з Волинською, Дніпропетровською, Запорізькою, Івано-Франківською областями посіла 6-10 місце за цим показником.

На споживчому ринку області в червні ціни знизилися у середньому на 3% серед продовольчих товарів — на цукор, крупи гречані та молоко, майже на 2% — на одяг і взуття. Водночас на 34,5% подорожчали яйця, сало, фрукти та овочі — на 10,3–12%, масло, м’ясо та м’ясопродукти — на 2,3–4,7%. Також ціни піднялися і на непродовольчі товари: алкогольні напої, тютюнові вироби — на 2,4%, послуги ресторанів та готелів — на 1,3%.

За даними щодекадного моніторингу цін, що проводиться органами державної статистики, станом на 10 липня ціни на 8 найменувань продовольчих товарів були нижчими, ніж у середньому в Україні. Це — буряк, свинина, яловичина, макаронні вироби, яйця І-ІІ категорії, цибуля ріпчаста, птиця, цукор. Дещо вищі ціни — на деякі овочі та крупу гречану, сало, молоко та молокопродукти, ковбаси варені І ґатунку, олію соняшникову.

Слід зазначити, що ціни на бензин А-95 та дизельне пальне в області є найнижчими серед регіонів України.

 

За інформацією Департаменту
економічного розвитку облдержадміністрації