back

Керівники області та міста відвідали обласний госпіталь для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни

08-05-2012 | 12:35

8 травня голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко, голова обласної ради Анатолій Мельник та Чернігівський міський голова Олександр Соколов відвідали ветеранів, що перебувають на лікуванні в обласному госпіталі для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни.

Вітаючи ветеранів зі світлим святом Великої Перемоги, керівник області подякував їм за відстояні у важких боях мир і свободу, за важку і самовіддану працю по відновленню народногосподарського комплексу області у післявоєнні роки, згадав тих, що не повернулися з поля бою та загинули від ран, зазначивши, що пам'ять про їх подвиги назавжди залишиться у серцях нащадків.

Володимир Хоменко наголосив, що соціальний захист інвалідів та учасників війни – це одне з головних завдань, яке ставить перед органами влади Президент України Віктор Янукович. Перш за все, це підвищення виплат ветеранам та інвалідам війни, збільшення розміру пенсій, посилення соціального захисту учасників війни, сімей загиблих та померлих інвалідів війни.

Голова облдержадміністрації зауважив, що боку обласної влади і надалі робитиметься все необхідне для покращення медичного, соціального та побутового обслуговування ветеранів і запевнив, що у цьому закладі, де щорічно перебуває майже 2 тисячі ветеранів з усієї області, завжди будуть належні умови для лікування.

Володимир Хоменко також поінформував ветеранів про заходи, що вживаються в області для увіковічення пам’яті жертв війни: це відкриття партизанського «Лісограду», початок будівництва Меморіалу пам’яті жертв Корюківської трагедії, облаштування пам’ятників та обелісків по всіх населених пунктах області.

Голова облдержадмініністрації побажав ветеранам міцного здоров’я, душевного спокою, щастя і злагоди у родинах. У подарунок до свята від облдержадміністрації та обласної ради медичний заклад отримав обладнання для поліпшення матеріально-технічної бази.

Зі святом Великої Перемоги присутніх також привітали голова обласної ради Анатолій Мельник та Чернігівський міський голова Олександр Соколов. Вони пообіцяли, що керівництво обласної та міської рад за підтримки депутатського корпусу робитимуть все можливе для покращення соціально-побутових умов та надання медичної допомоги тих, хто 67 років тому виборов Велику Перемогу.

На завершення святковий концерт ветеранам подарували артисти обласного філармонійного центру фестивалів і концертних програм.

Прес-служба облдержадміністрації