back

Ріпак дозрів. Жнивуємо

11-07-2017 | 16:58

У Куликівському районі стартували жнива. У СФГ «Колос» почали збирати озимий ріпак. За процесом спостерігали перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич та директор Департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Павлішен. Також владці оглянули поля з іншими культурами.

Зазначене господарство використовує більше 10 тисяч гектарів землі, в тому числі близько 8 тисяч — ріллі. Вирощує зернові, технічні та кормові культури, які частково використовує для власних потреб та реалізує іншим споживачам.

Цьогоріч підприємство посіяло 1742 гектари озимих зернових культур та 2888 гектарів ярих. Збільшується частка використання органічних та мінеральних добрив, у сівозміну запроваджуються сидеральні культури. «Колос» може похвалитися і потужною сільськогосподарською технікою.

Наразі реалізується інвестиційний проект з будівництва потужного зернового господарства на базі колишнього льонозаводу. Уже встановлено 80-ти тонні ваги, побудовано 2 зерносклади та один у стадії завершення, закінчується монтаж сушарки на соломі.

— Облдержадміністрація робить все можливе, аби стимулювати підприємців і допомагати їм знаходити нові ринки збуту. Адже сільгоспвиробництво є потужною складовою економіки регіону, — зазначив Леонід Сахневич.

Читати також: Першими на Чернігівщині розпочали жнива аграрії Ічнянського району

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації