back

Чернігівщина вдруге зустріла Потяг Єднання

10-07-2017 | 15:55

Близько сотні юнаків та дівчат з усіх куточків України спільно з громадськими діячами, учасниками АТО, сім'ями Героїв Небесної Сотні провели толоку на базі Меморіального комплексу «Пам’яті Героїв Крут». Також вони обмінялися досвідом проведення вишколів – теоретичної військової підготовки-змагань. Так, цими вихідними у селі Пам’ятне (станція Крути) Чернігівської області відбувалася зустріч учасників 8-го «Змагального Потягу Єднання України «Труханівська Січ».

З 24 червня потяг курсує Україною. Його учасники вже відвідали Херсонщину (острів Джерилгач), Миколаїв, Донеччину (місто Слов’янськ, гора Карачун), Луганщину (місто Сватове). Весь маршрут пролягатиме через 10 областей. Учасники акції проживають у наметових таборах, вчаться самостійності та набувають незабутнього досвіду.

Свої команди в цій акції представляють усі області України. До слова, кількість подорожуючих постійно змінюється, адже в містах зупинок приєднуються нові учасники, дехто ж повертається додому.

Так, і в Крутах до «Труханівської Січі» приєдналося сім волонтерів з Чернігівщини. Представниця громадської організації «Північні вовки» Олена Дайнеко розказала, що вона і раніше чула про цей потяг, тепер же разом з шістьма учнями з Чернігівщини радо скористалася нагодою і приєдналася до патріотичної подорожі Україною.

Учасники «Труханівської Січі» завжди намагаються покращити стан тих місць, де зупиняються. Так, у Крутах вони, зокрема, вичищали бруківку від трави.

Наш військово-патріотичний вишкіл складається з двох завдань. Ми привертаємо увагу до важливості збереження історичної пам’яті. Крім того, намагаємося допомогти також і практично. Наприклад, на острові Джарилгач – це перша наша зупинка – ми утворили невеличке укріплення, щоб не впав маяк, – поділилася учасниця Потягу Єднання Яна Чубарева з Рівного.

Після Крут Потяг вирушить на Західну Україну, Херсонщину, Вінничину та Черкащину. Завершиться мандрівка орієнтовно 4 серпня. Ця акція ще триває, проте організатори вже планують, якими будуть наступні подорожі.

Ще один Потяг буде реконструкторським, обов’язково приїдемо на кілька днів на Чернігівщину. Сподіваюся «Укрзалізниця» нас підтримає. Ми піднімемо факти 100-річної давнини та разом з молоддю зробимо реконструкцію подій під Крутами 1918 року, які стали прикладом героїзму і жертовності молодого покоління в боротьбі за незалежну Україну, — починаючи з Києва, звідки йшов потяг на Крути, – розказала співорганізатор Потягу Єднання України «Труханівська Січ» Олена Іванова.

Читати також: П’ятий Потяг Єднання України «Труханівська Січ» прибув на Чернігівщину

 

 

За інформацією Департаменту сім’ї, молоді та
спорту Чернігівської облдержадміністрації та
каналу «Сівер» (філія НСТУ)