back

Пільговий проїзд учасників АТО обговорили в ОДА

07-07-2017 | 16:54

Відповідно до законодавства України учасники АТО та члени сімей загиблого учасника бойових дій в зоні антитерористичної операції мають право на безкоштовний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту та автобусами приміських і міжміських маршрутів. Проте, все ж виникають суперечності між водіями транспорту та пільговиками.

Для вирішення цієї проблеми сьогодні, 7 липня, під головуванням заступника голови облдержадміністрації Сергія Сергієнка відбувся круглий стіл за участі представників профільних структурних підрозділів ОДА, перевізників та громадськості.

Останнім часом на адресу облдержадміністрації та до мене особисто надходять скарги від учасників АТО щодо відмов з боку водіїв автобусів, а також касирів автовокзалів у продажу пільгових квитків на проїзд як міськими, так і міжміськими автобусними маршрутами, – зазначив Сергій Сергієнко. – Тож маємо напрацювати шляхи вирішення цієї проблеми.

Обговоривши ситуацію, що склалася, учасники круглого столу зазначили, що відмови в перевезенні пільговиків не мають систематичного характеру, як правило, це поодинокі випадки.

У Бобровицькому, Борзнянському, Ічнянському, Козелецькому, Ніжинському, Прилуцькому районах, а також Чернігові, Ніжині та Прилуках діють програми відшкодування витрат від пільгового перевезення окремих категорій громадян, у тому числі учасників АТО та членів сімей загиблих бійців. Тож варіант вирішення проблеми на місцевому рівні — затвердження відповідних програм в усіх районах Чернігівщини.

На думку учасників заходу, врегулювання цього питання також залежить від якнайшвидшого затвердження механізму відшкодування перевізникам з боку держави коштів, витрачених на перевезення атовців та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції.

Підсумовуючи результати зібрання, Сергій Сергієнко наголосив, що лише за умови співпраці влади, перевізників та громадськості можливо вирішити зазначену проблему. Також заступник голови ОДА дав доручення Департаменту економічного розвитку вивчити практики вирішення зазначеного питання в інших областях України та надати свої пропозиції щодо їх застосування на Чернігівщині.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації