back

Урочистості з нагоди 67-ї річниці Великої Перемоги

07-05-2012 | 17:17

7 травня з нагоди 67-ї річниці перемоги у Великій Вітчизняній війні в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка пройшли урочисті збори за участю голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка та голови обласної ради Анатолія Мельника.

«Перемога над фашизмом не просто подарувала свободу багатьом країнам світу. Звитяжне завершення Великої Вітчизняної війни стало символом торжества справедливості, перемоги добра над пітьмою фашизму, демонстрацією величі народу, що відстояв свою свободу. Як наголосив Президент України Віктор Янукович, саме завдяки духовній цілісності наших батьків і дідів, мужності поряд із милосердям стало можливим утвердження тих гуманістичних цінностей, якими зараз пишається цивілізований світ», - зазначив у своєму привітанні голова облдержадміністрації Володимир Хоменко.

Він підкреслив: після труднощів і випробувань, які випали на долю учасників війни у минулому, шана та підтримка з боку суспільства мають стати супутниками їхнього нинішнього життя. Тому завдання органів влади – як виконавчих, так і місцевого самоврядування – щоб усі, хто виборював для нащадків мирне життя, були оточені увагою і турботою.

«Кожен з вас, кого торкнулося лихоліття війни, має відчути турботу держави про своїх захисників. Перш за все, це підвищення виплат ветеранам та інвалідам війни, збільшення розміру пенсій, посилення соціального захисту пенсіонерів, ветеранів військової служби, учасників війни, сімей загиблих та померлих інвалідів війни.

«Неоціненний досвід наших шановних ветеранів, їх незламний дух та високі моральні цінності, загартовані в жорстких боях, повинні стати надійним фундаментом для виховання підростаючого покоління», — сказав Президент України Віктор Янукович під час цьогорічної зустрічі з ветеранами у Національному музеї історії Великої Вітчизняної війни.

Вдячність та увага до ветеранів не повинні обмежуватися одним днем. Обов’язок кожного з нас передати своїм дітям ту щиру пошану до героїв Великої Вітчизняної війни, яка є в нашому серці», - зауважив керівник області.

Саме на це, за його словами, спрямована виховна робота у навчальних закладах області, установах культури, бібліотеках, музеях, центрах дозвілля для молоді. Підсилена послідовними діями обласної влади у напрямі створення в регіоні пам’ятних та меморіальних комплексів (партизанського «Лісограду», Меморіалу пам’яті жертв Корюківської трагедії, шкільних музеїв історії війни), вона має стати міцною духовною основою для виховання дітей та юнацтва.

«Вшанування цієї вікопомної дати є не тільки виявом синівської вдячністю вам, дорогі ветерани. Це активна оновлююча сила, один з найважливіших чинників духовного відродження нації, а також стимул до спільної праці в ім’я добробуту і процвітання рідної держави», - наголосив Володимир Хоменко.

В рамках співпраці у гуманітарній сфері Єврорегіону «Дніпро» творчі колективи Чернігівщини 5 травня цього року брали участь у святкових заходах у Брянську, присвячених річниці Великої Перемоги.

А сьогодні майстри мистецтв братньої Брянщини подарували учасникам урочистостей святковий концерт до 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Прес-служба облдержадміністрації