back

Батьки зможуть відслідковувати використання коштів субвенції на освітянські послуги для особливих дітей – Президент про впровадження спеціальної програми

06-07-2017 | 07:48

Президент Петро Порошенко очікує якнайшвидшого впровадження програми, яка дозволить батькам відстежувати обсяги та витрати коштів, виділених державою для надання додаткових послуг особам з особливими освітніми потребами в загальноосвітніх навчальних закладах.

«Вважаю, що впровадження такої програми Міністерством освіти і науки України зараз дозволить повністю уникнути корупції при використанні цієї особливої субвенції. Чекаю якнайшвидшого впровадження цієї програми, бо зволікання з нею є абсолютно неприпустимим», - наголосив Глава держави під час відвідин загальноосвітньої школи № 168 міста Києва.

Президент повідомив, що відповідна програма була створена за ініціативи Благодійного Фонду Порошенка в рамках Соціальної програми Марини Порошенко «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації». За його словами, кращими фахівцями була створена спеціальна електронна програма для відстеження коштів, що виділяються в рамах цієї субвенції.

«Всі зацікавлені зможуть побачити рух програми «кошти ходять за дитиною». Розроблено портал для батьків, які можуть відслідковувати надання цих послуг. Все дуже просто: ти сам можеш перевірити наскільки ефективно використовуються кошти, які Україна зараз виділяє на спеціальні освітянські програми», - підкреслив Глава держави.

«Відстежують ефективність витрачання кожної копійки, забезпечують прозорість витрачання цих коштів», - додав Петро Порошенко висловивши задоволення підтримкою ініціативи громадянським суспільством.

Глава держави також підкреслив, що незважаючи на складні виклики, які стоять перед Україною – агресія Росії не Сході України, виклики для економіки – турбота про освіту є і буде залишатись одним із основних пріоритетів влади.

Одним із свідчень цього Петро Порошенко назвав підвищення заробітних плат вчителям. «Це не видаткова частина бюджету, як дехто із бюджетних спеціалістів називає. Я кажу – ні, перемістіть її з видаткової частини бюджету в інвестиційну, бо це є інвестиція в майбутнє, ці гроші обов’язково повернуться. Кожна копійка, яку ви виплачуєте вчителям для підвищення заробітної плати», - зауважив він.

Президент також зауважив, що цього року спільно з Урядом і Парламентом підвищити зарплату вчителів вдалось незважаючи на обмежені можливості та запевнив, що робота в цьому напрямку буде продовжена.

Глава держави також підкреслив: наслідком підвищення заробітної плати стане і проведення Пенсійної реформи в Україні. «Реформи справедливості, яка має справедливо встановити: хто більше працював – той має більше отримати пенсію», - наголосив він та додав також, що вже цієї осені українські пенсіонери мають отримати суттєве зростання пенсійних виплат.

Прес-служба Президента України