back

Розвиток Чернігівської області з залученням коштів Європейського Союзу

05-07-2017 | 09:47

Учора, 4 липня, відбулася робоча зустріч голови Чернігівської обласної державної адміністрації Валерія Куліча з представниками ПРООН проекту ЄС «ClimaEast: Збереження та стале використання торфовищ».

У ході зустрічі за участі також і першого заступника голови ОДА Леоніда Сахневича та представників Департаменту екології і природних ресурсів Чернігівської облдержадміністрації директор департаменту Катерина Тканко доповіла про хід і результати роботи в сфері охорони навколишнього природного середовища, які були здійснені під час реалізації проекту ЄС «ClimaEast: Збереження та стале використання торфовищ», що діє на території області з липня 2013 року.

Зокрема, за підтримки проекту було створено регіональний ландшафтний парк «Ніжинський», відновлено меліоративну систему «Смолянка», сінокоси та пасовища на території Ніжинського району, зорганізовано кооперативи молочного виробництва та виробництва пелетів, здійснено облаштування географічних майданчиків та екологічних класів у школах Ніжинського району.

Крім того, Департаментом спільно з проектом було розроблено та здійснено друк довідникового видання «Природно-заповідний фонд Чернігівської області», проводяться роботи з підготовки до видання другої книги серії.

«Враховуючи актуальність даного проекту, його важливе значення для вирішення екологічних проблем, відновлення окремих ділянок занедбаних деградованих торфовищ та соціально-економічне значення для місцевого населення, хотілося б продовжити його роботу і в інших районах області», – зазначив Валерій Куліч.

Також голова облдержадміністрації запропонував розробити пілотні проекти для великих і малих об’єднаних територіальних громад із метою їх подальшого впровадження по всій території області.

Представники проекту ЄС перебуватимуть на території області ще протягом трьох днів, упродовж яких планують відвідати Ніжинський район і оглянути профінансовані об’єкти й зустрітися з головами сільських та селищних рад, на території яких упроваджувався проект ПРООН.

 

Прес-служба облдержадміністрації за повідомленням

Департаменту екології і природних ресурсів