back

Аграрії Чернігівщини продовжують розбудову і модернізацію виробничих процесів

04-07-2017 | 16:18

Цьогоріч у першому кварталі в сільське, лісове та рибне господарство Чернігівщини залучено понад 546 мільйонів гривень інвестицій. Це майже вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

На сьогодні здійснюється будівництво 18 та реконструкція 11 об’єктів агропромислового комплексу області на загальну суму майже 2 мільярди гривень. Їх введення в дію забезпечить створення близько 270 нових робочих місць.

 

Так, у першому півріччі в галузі рослинництва побудовано другу чергу елеватора на 20 тисяч тонн у ТОВ «Малодівицьке ХПП» (с. Обичів Прилуцького району). Вартість цього об’єкту – 8 мільйонів гривень, планова кількість новостворених робочих місць – 5.

Також реконструйовано зерносклад на 2 тисячі тонн у ТОВ «АФ Сильченкове» (с. Сильченкове Талалаївського району). Вартість проведених робіт – 4 мільйони гривень, при цьому створено 5 нових робочих місць.

У галузі тваринництва побудовано корівник на 200 голів у ПСП «Пісківське» (с. Піски Бахмацького району). Це будівництво коштувало півмільйона гривень.

Крім того, сільгоспвиробники Чернігівщини проводять технічне переоснащення виробництва. Зокрема, оновлюють машинно-тракторний парк. Цьогоріч агротоваровиробниками області придбано 90 тракторів, 20 зернозбиральних комбайнів, 1 кормозбиральний комбайн, а також 322 одиниці іншої сільськогосподарської техніки та обладнання на загальну суму біля 301 мільйона гривень, що на 50 мільйонів гривень більше проти попереднього року.

 

За інформацією Департаменту агропромислового
розвитку Чернігівської облдержадміністрації