back

Розвиток спеціалізованого м’ясного скотарства — запорука якісного виробництва

04-07-2017 | 13:40

Стимулювати збільшення виробництва яловичини може прискорений розвиток спеціалізованого скотарства. Саме за рахунок цього напряму має здійснюватися виробництво високоякісної продукції для задоволення потреб населення та промислового виробництва.

Сільгосппідприємства Чернігівщини практикують вирощування м’ясних порід корів. Загальна чисельність — близько 10 тисяч голів. В області налічується три господарства, що мають статус племінних та 18 — утримують тварин цього напряму.

Одне з найбільших господарств — ТОВ «Агрікор Холдинг» — має понад 6 тисяч такого поголів’я. Підприємство працює не лише на задоволення внутрішніх потреб області, а й на експорт. Останнє потребує досить клопіткої роботи, зокрема щодо дотримання ветеринарно-санітарних вимог.

Важливими критеріями є стан утримання тварин, проведення усіх необхідних щеплень, досліджень, карантинування тощо. Варто зазначити, що країна-покупець може ставити додаткові вимоги.

Головне управління Держпродспоживслужби в області має не лише контролювати дотримання вищезгаданого, а й оформляти необхідні документи чи відмовляти у разі порушень норм.

Читати також: Ринок Китаю відкрито для української яловичини

Як ведеться робота у цьому напрямку на Чернігівщині, вчора перевіряла заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева. Вона разом із представниками Асоціації тваринників України, першим заступником голови облдержадміністрації Леонідом Сахневичем та директором Департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрієм Павлішеним відвідала зазначене підприємство та поспілкувалася з його власниками.

 

 

—  Ми робимо спільну справу. Тож сміливо висловлюйте свої пропозиції як обласному керівництву, так і міністерству. Вам, виробникам, краще знати, що наразі необхідно галузі. Щодо особливостей застосування карантинних заходів та їх впливу на діяльність господарств маємо намір зібрати круглий стіл, — акцентувала Ольга Трофімцева.

 

 

 

Мова також йшла і про вакцинацію та дослідження тварин.

 

—  Тваринництво — досить затратна галузь, однак дуже необхідна. Зокрема, коли мова йде про вирощування ВРХ. Ми робитимемо все можливе, щоб сільгосппідприємства відчували себе максимально комфортно. На порядку денному — контроль за тим, аби господарства отримали належні діагностики та вакцини для тварин, які держава надає для відповідних заходів,  зазначив Леонід Сахневич.

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації