back

Рятувальники оперативно ліквідовують наслідки негоди

03-07-2017 | 10:30

Внаслідок складних погодних умов та поривів сильного вітру впродовж 30 червня – 2 липня на Чернігівщині знеструмлено населені пункти та пошкоджено покрівлі будівель загального користування та приватного сектору.

Через спрацювання системи захисту ліній електропередач сталося знеструмлення 29 населених пунктів в області.

Станом на 10 годину 3 липня аварійно-відновлювальними бригадами обленерго майже повністю відновлено електропостачання в області. Проте 4 населені пункти ще залишаються знеструмленими в Ічнянському та Носівському районах.

У селі Анисів Чернігівського району частково пошкоджено покрівлі приміщення загальноосвітньої школи, а також приватного житлового будинку та двох господарчих будівель. У Количівці цього ж району завдано пошкоджень покрівлі двох приватних житлових будинків. У Носівці сталося падіння дерева на житловий будинок.

На даний час проводяться кошторисно-оціночні заходи з метою проведення відновлювальних робіт. Райдержадміністраціями вирішується питання щодо відновлення покрівель пошкоджених будівель.

Крім того, у селах Гусавка, Савинки та Лозова Менського, Корюківського і Сосницького районів відповідно, а також на автодорозі Талалаївка-Ічня в Ічнянському районі сталося падіння дерев на проїжджу частину доріг обласного значення. Комунальні служби та підрозділи управління ДСНС проводять роботу по розчищенню доріг.

Від підрозділів управління ДСНС України в області для надання допомоги та проведення невідкладних робіт залучили 17 чоловік особового складу та 5 одиниць техніки.

 

 

За інформацією Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області