back

Нагороджено кращих спортсменів області

30-06-2017 | 16:29

Чернігівська область славиться своїми спортивними досягненнями всекраїнського та міжнародного рівнів. Так, сьогоднішнє чергове засідання виконкому відділення НОК України в Чернігівській області розпочалося саме з нагородження спортсменів та їх тренерів.

За високі спортивні досягнення грамоти та грошові премії отримали бронзова призерка чемпіонату світу з важкої атлетики серед юніорів Валентина Кісіль та чемпіон світу серед спортсменів з вадами зору, футзал Роберт Тремба.

Кращими спортсменами квітня цього року за підсумками виступів на міжнародних, всеукраїнських змаганнях визнано: серед дорослих — Валентину Кісіль, серед юніорів, юнаків — срібних призерів командного чемпіонату України (шосе) Дениса Хотульова та Богдана Щербину. У травні кращим спортсменом серед дорослих став Роберт Тремба, серед юніорів, юнаків — чемпіон України з велоспорту (маунтенбайку) Владислав Денисенко.

Кращі тренери за квітень — Олександр Овчаренко та Микола Аксюта, за травень — Володимир Татарченко та Анатолій Бегоян.

Крім того, з нагоди Міжнародного дня спортивного журналіста нагороди отримали також і майстри слова:

футбольний оглядач обласної газети «Деснянка» Віталій Адруг;

– спортивний фотокореспондент Іван Калита;

– головний редактор газети «Семь дней» Сергій Кириченко;

– редактор радіомовлення Чернігівської регіональної дирекції НСТУ Вячеслав Єрмоленко;

– спортивний оглядач обласного тижневика «Гарт» Сергій Козлянський;

– ветеран спортивної журналістики Віктор Муха.

 

Відео з нагородження:

 

Після відзначення кращих спортсменів та журналістів члени засідання перейшли до обговорення питань порядку денного.

Відповідальний секретар відділення НОК України в області Дмитро Пиріжок ознайомив присутніх з основними всеукраїнськими заходами, що відбулися на території області з початку року. Загалом проведено близько 80-ти спортивно-масових заходів. Серед них: турнір з футзалу памяті бійців АТО «Герої не вмирають», «Олімпійське лелеченя», «Мама, тато, я – лижна сім’я», «Бал чемпіонів», захід для дітей-інвалідів «Ти зможеш, якщо я зміг», «Олімпійський день-2017» та інші.

 

Пряма мова:

 

Про олімпійську освіту в області розказала перший заступник голови відділення НОК України в області Ніна Лемеш. Вона акцентувала на основних завданнях такої освіти, зокрема популяризації олімпійських ідеалів і принципів, розвитку фізкультурно-оздоровчої та спортивно-масової роботи серед населення. Також йшлося і про основні олімпійські заходи, що відбулися на Чернігівщині.

 

 
 
 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації