back

Контролювати бюджет та записатись до лікаря ніжинці тепер можуть через інтернет

20-06-2017 | 13:58

Минулого тижня у Ніжині презентовані три інновації напрямку «Smart city» в рамках спільного Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», які впроваджувались громадськими організаціями за кошти Європейського Союзу, Програми розвитку ООН та Ніжинської міської ради.

У заході взяли участь перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Леонід Сахневич, Ніжинський міський голова Анатолій Лінник, представники спільного Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» та громадських організацій.

Тепер ніжинці мають змогу отримувати інформацію про доходи і витрати свого міста на веб-порталі «Відкритий бюджет». Впровадженням цього проекту займалася ГО «Центр розвитку громад «Перспектива».

Ще один програмний продукт – «Система електронної реєстрації для отримання медичних послуг» допомагатиме містянам потрапити до лікаря без черги, записавшись на прийом через інтернет. Цей проект реалізувала ГО «Ніжинське телебачення».

Новий Офіційний туристичний портал Ніжина дозволяє здійснити віртуальну екскурсію містом у будь-який час. Окрім цього, тут можна отримати інформацію про будь-яку місцеву історичну пам’ятку. Відповідний проект «Мобільні додатки для отримання туристичних послуг» впроваджувала ГО «С.М.АРТ».

– Усі впроваджені інновації є дуже важливими для розвитку громади міста. Сьогодні ми бачимо дієвий результат спільних зусиль місцевої влади та громадськості у співпраці з Проектом ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». Проведена робота є прикладом для інших територіальних громад, як можна залучати інвестиції для покращання життя і задоволення потреб своїх жителів, а також підвищення туристичної привабливості населених пунктів Чернігівщини, – зазначив Леонід Сахневич.

Також учасники заходу побували в об’єднанні співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) «Ніжинець», яке у партнерстві з Проектом ЄС/ПРООН МРГ реалізувало мікропроект «Енергозбереження. Капітальний ремонт будівлі (заміна вікон, системи опалення, водопостачання та водовідведення)».

Зараз у підвалі цього будинку облаштовано кімнату для зборів та спортзал, а біля під’їздів встановлені відеокамери і світодіодні ліхтарі. Крім того, тут обладнані нові інженерні мережі та регулятор температури на системі опалення. За перемогу в міському конкурсі на кращий двір ОСББ отримало приз – дитячий майданчик, який вже встановлено на радість місцевій дітворі.

За матеріалами спільного Проекту ЄС/ПРООН
«Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»