back

Дмитро Соболєв: «Куліч сказав, що це подвиг, Романова — що я чарівник»

19-06-2017 | 17:02

На Чернігівщині мешкає понад 4,5 тисячі осіб з інвалідністю. Однак на вулиці їх зустрінеш нечасто. Особливо, якщо мова не про дітей.

В Україні дорослі інваліди-візочники стають в’язнями власних домівок: щоб вийти на вулицю, потрібно подолати десятки сходинок, спробувати протиснутися крізь двері або ліфт, а це у більшості випадків, навіть за сторонньої допомоги, неможливо. До слова, лишень візок важить близько 110 кілограмів.

І справа не лише в тому, що пересуватися Черніговом незручно, а областю загалом майже неможливо: пандуси хоч де і є, але далеко не скрізь пристосовані до реальної експлуатації. Викликає багато нарікань і реабілітація та працевлаштування осіб з інвалідністю.

Близько п’яти років тому група ентузіастів на чолі з Дмитром Соболєвим вирішили хоч якось цьому зарадити: створили громадську організацію, «вибили» приміщення на потреби Центру медико-соціальної і фізичної реабілітації інвалідів з вадами фізичного розвитку "Інтеграція".

Немічність інвалідів — "совковий" стереотип, який заважає жити людям на візку. Усе, що вони потребують, — мінімальні умови для повноцінної життєдіяльності. Отримавши їх, не лише самі досить швидко та якісно інтегруються у суспільство, а й допомагають іншим.

Детальніше про успіхи та перешкоди на шляху створення єдиного в області реабілітаційного центру для повнолітніх осіб з інвалідністю читайте в найближчому номері «Деснянки».

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації