back

Менському зоопарку — 40 років

19-06-2017 | 17:17

Візитівкою міста Мена є місцевий зоопарк. У неділю, 18 червня, заклад урочисто відзначив свій 40-річний ювілей.

На свято до зоопарку завітали численні гості. Привітав колектив і голова облдержадміністрації Валерій Куліч: «У дитинстві, коли ми з батьками їздили до діда на Коропщину – обов’язково дорогою зупинялися у Мені і відвідували Менський зоопарк. Тому я із самого дитинства пам’ятаю, яким він був, і зараз бачу, яким він є – і мені дуже приємно, що сьогодні зоопарк розвивається. У дев’яності роки дійсно було тяжке становище: знаю, як керівники всіх сільгосппідприємств району «скидалися» хто чим міг, щоб утримати і зберегти цей зоопарк. І, дякуючи менській громаді, його таки вдалося зберегти. Приємно чути, що цього року навіть придбали нових тварин. Це свідчить про те, що зоопарк не лише вижив, а й розбудовується, і в нього дійсно є велике майбутнє. Це, безумовно, велика заслуга колективу, який щоденно тут працює. Тому від мене особисто і від усієї області – велика подяка колективу Менського зоопарку». Для оновлення технічної бази Валерій Куліч подарував закладу 200 тисяч гривень.

Голова облдержадміністрації доручив Департаменту культури і туризму, національностей і релігій ОДА розробити комплексний план розвитку зоопарку. Зокрема, і для того, щоб меценати розуміли перспективи розвитку закладу, його найнагальніші потреби — і спрямовували на це власні кошти.

Довідково. Менський зоопарк засновано в 1977 році. Це єдиний в Україні зоопарк, що знаходиться в районному центрі. Щорічно заклад приймає близько 50 тисяч відвідувачів. Площа звіринцю складає 3,3 гектара. В ньому мешкає 140 видів та майже 1000 особин тварин. Серед них є малочисельні і занесені до Червоної Книги. Це леви, кінь Пржевальського, деякі види приматів, чорні лебеді та інші. Нещодавно завезені з інших зоопарків пара пум та пара леопардів.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації