back

FM-мовлення Чернігівщини: маленькі, але впевнені кроки на шляху до великого радіопростору

16-06-2017 15:10

«Говорить Варва» та «Короп FM» — такі позивні місцевих радіомовників, які прийшли на зміну дротовим, чують жителі Варвинського та Коропського районів.

Працюють такі студії вже не перший рік.

 

Варвинщина: хвиля 104,4 МГц — щодня з 6.30 по 6.45 (новини) та на вихідних з 14.00 по 15.00 (музичні вітання та концертна програма).

— Планів багато. Хотілось би збільшити час нашого звучання до 30 хвилин кожного дня. Адже дуже важко висвітлити головні події району та області за чверть години. Головна перешкода щось змінити — підготовка документації, вимоги до якої дуже високі, — поділилася директор Варвинського районного радіомовлення Ярина Смерек, яка є і його ведучою: — Моя мета — зацікавити якомога більшу аудиторію. Ніхто не буде слухати нудні монотонні новини. Якщо їх «розбавити» розважально-пізнавальними вставками, то буде цікаво як дорослим, так і дітям. До речі, у нас є рубрика для дітей. На жаль, дуже коротка. Розміщуємо також рекламу та оголошення.

Довідково. Радіоорганізація «Варвинське районне радіомовлення», засновником якої є Варвинська районна рада, отримала ліцензію на FM-мовлення (НР № 01040-м) 13  грудня 2011 року. Строк дії ліцензії — по 13 грудня 2018 року. Загальний обсяг мовлення — 3 години 15 хвилин на тиждень. Територія розповсюдження — м. Варва та Варвинський район.

 

Коропщина: хвиля101,6 МГц — в понеділок, середу та п’ятницю з 6.30 (новини), а також у неділю з 14.00 (музичні вітання та концертна програма).

Про роботу Коропського районного радіомовлення розповіла його директор Олена Лебідь:

— Ефір я готую не сама. Допомагає кореспондент. Окрім новин, пропонуємо рубрики «Людина і закон», «Соціальний захист», «У променях слова» (про літературне життя), «Народний календар» та інші. Звичайно, хочеться розширити своє інформаційне поле і зробити радіо популярним серед населення. Якщо дротове мовлення було присутнє чи не в кожній оселі, то про Коропське FM–радіо деякі люди навіть не знають. Причина банальна — відсутність радіоприймача.

До речі, районне радіо можна слухати не тільки на сторінці у Facebook, а й на офіційному веб-сайті Коропської територіальної громади.

Довідково. Комунальне підприємство «Радіоорганізація “Коропське районне радіомовлення — Короп ФM” Коропської районної ради» отримало ліцензію на FM-мовлення (НР № 01012-м) 31 жовтня 2012 року. Строк дії ліцензії — по 31 жовтня 2019 року. Загальний обсяг мовлення — 3 години 15 хвилин на тиждень. Територія розповсюдження програм радіо — м. Короп та Коропський район.

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення рекомендує запроваджувати у територіальних громадах подібний тип місцевого інформування — малопотужне FM-мовлення.

Фахівців розробили покрокову інструкцію щодо організації місцевого радіомовлення та мовлення територіальних громад. У ній йдеться про замовлення прорахунку FM-частоти, підготовку заявних документів на конкурс та організацію радіомовлення. До кожного розділу надаються роз'яснення, коментарі, рекомендації.

Читати також: Ми вже в ефірі! І це — найголовніше!

 

Департамент інформаційної діяльності 
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини

Анонси








































 

 

 

 

Погода