back

Відбулося засідання робочої групи «Розвиток гуманітарної сфери»

27-04-2012 | 14:16

Проведення реформування галузі охорони здоров'я є одним із завдань Програми економічних реформ України на 2010-2014 роки, проголошених Президентом України В.Ф.Януковичем та обумовлених сучасним станом галузі. Головною метою реформи є, в першу чергу, покращання здоров'я населення, забезпечення рівного і справедливого доступу всіх членів суспільства до медичних послуг і головне – належна якість медичної допомоги.

Перший етап реформування торкнеться первинної медико-санітарної допомоги на засадах загальної практики-сімейної медицини у сільській місцевості.

Саме про реорганізацію системи медичної допомоги йшлося на засіданні робочої групи «Розвиток гуманітарної сфери» Регіонального комітету з економічних реформ, яке 27 квітня провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

Як зазначалося на засіданні, перші кроки на шляху реформування в області вже зроблені. Підготовлено та затверджено план-графік реформування галузі охорони здоров'я області на 2010-2014 роки, який передбачає упорядкування мережі лікувальних закладів та зміну системи фінансування, вдосконалення контролю якості надання медичної допомоги. В усіх районах області рішеннями сесій районних рад кошти на надання первинної медико-санітарної допомоги передані районним бюджетам, що дало змогу збільшити рівень видатків на медикаменти для закладів сільської медицини.

На черзі новий етап структурної перебудови - підготовка до створення центрів первинної медико-санітарної допомоги.

За результатами засідання готується відповідний протокол.


Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації