back

Седнів у півфіналі ІІ Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України – 2017»

12-06-2017 | 14:10

Наразі триває II Всеукраїнський конкурс, покликаний сприяти розвитку дрібного і середнього бізнесу, популяризувати життя в селі, привернути увагу до історико-культурної спадщини українського села, – «Неймовірні села України-2017».

На переконання організаторів, цей проект – поштовх для села, підтримка перших кроків та ініціатив тих громад, які дійсно хочуть розвиватися.

З квітня по травень тривав прийом заявок, в яких учасники мали зазначити особливості свого села, довести, що саме воно заслуговує звання «Неймовірне село України 2017».

Усього надійшло більше 300 заявок. Від Чернігівщини – із сіл Городище, Бахмач, Тиниця, Курінь Бахмацького району, селища Седнів Чернігівського району та села Дідівці Прилуцького району.

За результатами першого етапу Седнів увійшов до двадцятки півфіналістів конкурсу.

Я вважаю, що треба використовувати кожну можливість для розвитку своєї громади, всі механізми – і державні, і грантові. Наш Седнів неймовірний. Бажаю, щоб якнайбільше гостей-туристів побачили його і полюбили, як любим його ми, – зазначив селищний голова Седнева Михайло Шевчик.

Щоб краще дослідити і поділитися принадами сіл-півфіналістів з якомога ширшою аудиторією, до 16 липня кожен з 20 населених пунктів відвідають журналісти-учасники «Неймовірного сільського автопробігу».

З 16 липня до 16 серпня – фінальний етап конкурсу – онлайн-голосування на сайті  AgroPortal.ua. Оцінки селам-конкурсантам також виставлятимуть і  члени експертної ради.

Села-переможці, крім промоції свого краю, за підсумками змагання отримають і цінні призи – загальний призовий фонд становить 150 тисяч гривень у формі сертифікатів на закупівлю необхідного для села інвентарю.

Також переможець конкурсу отримає можливість відвідати восени цього року Німеччину для обміну досвідом з розвитку державного управління та коопераційного самоврядування.

Крім того, посольство Франції в Україні обіцяє надати премію в розмірі 50 тисяч гривень за внесок у збереження навколишнього середовища та біорізноманіття.

 

За інформацією сайту ОТГ.cn.ua