back

З прес-конференції голови облдержадміністрації Володимира Хоменка

26-04-2012 | 18:29

Традиційна прес-конференція голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка як завжди охопила широкий спектр актуальних питань життєдіяльності області – від реалізації соціальних ініціатив Президента України до масштабних планів по розбудові історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч».

Керівник області також розповів представникам засобів масової інформації про те, що постійні робочі поїздки в райони, зустрічі з людьми та прийом громадян з особистих питань дають змогу відчути пульс життя в районі, побачити настрої людей та реально оцінити існуючі проблеми. До того ж тільки безпосередньо на місцях можна почути істинну оцінку роботи влади – як районної, так і обласної, а отже, зробити висновки.

Регулярно відвідує райони також голова обласної ради Анатолій Мельник. Тож за результатами цих виїздів у щоденній співпраці керівників обласної влади приймаються більш виважені та точні рішення стосовно розв’язання тієї чи іншої проблеми.

Відповідаючи на запитання стосовно можливого вкладення інвестицій з Китаю у будівництво цементного заводу в Новгород-Сіверському районі, голова облдержадміністрації зазначив, що на даному етапі китайська сторона, яка зацікавлена у реалізації проекту, має прийняти остаточне рішення на основі всебічного вивчення умов та аналізу ситуації, а також вимог стосовно екологічної безпеки виробництва з нашої сторони.

Однією зі складових реалізації соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича керівник області вважає продовження роботи у напрямку посилення соціальної відповідальності бізнесу за розвиток території (передусім сільської), де він здійснює свою діяльність. А це – створення додаткових робочих місць на селі, збільшення заробітної плати, відрахувань до бюджету тощо.

Відзначив голова облдержадміністрації і позитивну динаміку розвитку промисловості області, яка спостерігається з початку року. Хоча так і не вдалося вирішити проблемні питання у нафтодобувній та нафтопереробній галузі, росте зовнішньоторговельний обіг, експорт впевнено перевищує імпорт, активно ведуться пошуки нових ринків збуту продукції.

У сільському господарстві в цілому є готовність до початку весняно-польової кампанії, протягом року триватимуть роботи щодо максимального використання закладеного в області потенціалу та резервів розвитку тваринництва за схемою «від поля до столу».

Для збереження поголів’я корів, які часто є основним джерелом існування родини, відпрацьовується програма забезпечення доїльним обладнанням для забезпечення високої якості молока, а селянських господарств устаткуванням для збереження молока.

Стосовно робіт по розбудові історико-археологічного музейного комплексу «Древній Любеч», то вони тривають та знаходяться під постійним контролем обласної державної адміністрації.

Очільник області підкреслив, що програмою «мінімум» передбачено завершення до кінця літа реконструкції та музеїфікації Кам’яниці Полуботка і ближньої печери Антонія Печерського, виконання робіт по благоустрою території тощо.

Програма «максимум» - це початок робіт по відновленню княжого замку на Замковій горі, де у 1097 році відбувся І з’їзд давньоруських князів. Володимир Хоменко висловив сподівання у тому, що ці роботи не будуть стримуватися відсутністю коштів і до цієї важливої історичної справи долучаться як меценати, так і держава.

Також голова облдержадміністрації повідомив про заходи, які вживаються в області на виконання обласної програми з енергозбереження та будівництва доступного житла.

Прес-служба облдержадміністрації