back

Президент України провів зустріч із Президентом Словацької Республіки

12-06-2017 | 07:53

Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Закарпатської області зустрівся із Президентом Словацької Республіки Андреєм Кіскою.

Глава Української держави подякував словацькому колезі за візит в Україну у такий важливий для нашої держави день, «який увійде в історію сучасної України». Лідери двох держав взяли участь у символічній церемонії відкриття дверей до Європи на словацько-українському кордоні з нагоди запровадження безвізового режиму між Україною та країнами Шенгенської зони.

«11 червня, за Вашої активної участі та підтримки, Україна отримала можливість не лише відвідувати Європу без віз. Цей день символізує повернення моєї нації у європейську родину», - зазначив Петро Порошенко.

Президент України також подякував словацькій стороні за підтримку суверенітету, територіальної цілісності і незалежності Української держави та підтримку у проведенні реформ. «Вдячний, що Ви є справжнім другом України», - зазначив Петро Порошенко.

У свою чергу, Президент Словацької Республіки привітав українців із запровадженням безвізового режиму з Євросоюзом. «Іноді мрії стають реальністю», - сказав Андрей Кіска. Він додав, що як Президент країни, яка в минулому входила до соціалістичного блоку країн, дуже добре розуміє наскільки повернення до європейської родини є великою мрією.

Президент Словаччини зазначив, що Україна провела багато реформ і продовжує рухатись вперед: підписано Угоду про асоціацію, запроваджено безвізовий режим. Він запевнив у подальшій підтримці Словаччиною України на її шляху до Європи.

Прес-служба Президента України