back

Незабаром на Чернігівщині розпочнеться реформування військкоматів

09-06-2017 | 16:16

З першого серпня цього року у Чернігівській області стартує пілотний проект щодо створення територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Експеримент торкнеться обласного військового комісаріату та Козелецького РВК. Про це повідомили сьогодні, 9 червня, під час прес-брифінгу в облдержадміністрації представники обласного військкомату. У заході також взяв участь заступник голови ОДА Сергій Сергієнко.

Даний експеримент проходить виключно в Чернігівській області. Це свідчить про довіру вищого керівництва держави до нашого регіону в питаннях прозорості та європейських реформ, – зауважив Сергій Сергієнко і додав: – Задля організації відповідної підтримки майбутньому територіальному центру керівництвом Чернігівської ОДА підписано Меморандум про співробітництво та організацію взаємовідносин з командуванням Сухопутних військ Збройних Сил України.

Обласний військовий комісар Олександр Криворучко наголосив на необхідності зміни завдань військкоматів від адміністративно-примусових до рекрутингових та соціально-сервісних. Також він коротко розказав про два етапи реформування та першочергові цілі створення територіальних центрів. Серед завдань реформи – суттєве покращення обліково-мобілізаційної роботи, запровадження Єдиного державного реєстру військовозобов’язаних, підвищення довіри населення до військових структур та посилення ролі інститутів громадянського суспільства в заходах військово-патріотичного виховання населення тощо.

Таким чином, головною метою реформування є кардинальна зміна підходів до забезпечення прозорості в системі надання послуг військовослужбовцям, ветеранам війни, пенсіонерам із числа військовослужбовців Збройних Сил України та членам їх сімей; удосконалення порядку комплектування військ та організації оборонно-мобілізаційної роботи.

Читати також: Весняний призов на строкову службу: Чернігівщина виконала завдання на 100 відсотків

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації