back

Продукція української легкої промисловості має бути і на європейському, і на вітчизняному ринку

09-06-2017 | 10:26

На цьому наголосив президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах, ознайомлюючись з потужностями чернігівського «Елеганту».

Довідково: ПрАТ «Чернігівська швейна фабрика «Елегант»» — спеціалізується на випуску чоловічого, жіночого та дитячого одягу. Підприємство вже кілька років працює переважно для іноземних споживачів, використовуючи  давальницьку сировину. Фабрика відзначена знаком якості «Вища проба» та є лауреатом Міжнародного відкритого рейтингу популярності та якості «Золота фортуна». Якісна робота підприємства та його колективу визнана у Польщі, Франції, Німеччині, Швеції та інших країнах Європи. 

Як зазначила директор фабрики Наталія Романовська, наразі підприємство забезпечує роботою понад півтисячі осіб, 93% працюючих — жінки. Заробітна плата — одна з найвищих в області. Виконуючи замовлення для іноземних партнерів, на етикетці все ж ставлять маркування «Зроблено в Україні».

Президент союзу промисловців і підприємців не лише оглянув цехи, а й поспілкувався з трудовим колективом фабрики. Цікавили працівниць зокрема питання реформування пенсійного законодавства та удосконалення механізму оплати праці.

— На вашому підприємстві досить різнопланова вікова категорія працівників. І це добре. Адже важливо не лише освоювати новітні технології, а й передавати досвід, — наголосив Анатолій Кінах.

Варто зазначити, що на фабриці працює чимало жителів сумнозвісного гуртожитку по вул. Попудренка, 16. Люди розповіли, що пережити трагедію їм допомогло підприємство, однак проблема не вичерпалася. Тож, користуючись можливістю, вони передали Анатолієм Кінахом лист, який адресували очільнику Уряду України.

Читати також: Про легку промисловість та реформування країни — під час візиту Володимира Гройсмана до Чернігівщини

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації