back

Володимир Гройсман у Чернігові: реформа охорони здоров’я розпочалась. І не треба цього боятися

09-06-2017 | 09:26

Вчора 227 народних депутатів прийняли за основу проект Закону «Про державні фінансові гарантії надання медичних послуг та лікарських засобів», який фактично дає старт реальному реформуванню системи охорони здоров’я в Україні.

Перебуваючи в цей час у Чернігові, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, схвально оцінив таке рішення, проте зазначив, що це тільки початок масштабної системної роботи у цьому напрямку.

Нам треба далі ретельно працювати в комітетах парламенту, щоб добре підготувати Закон до другого читання, — зазначив Прем’єр-міністр. Він висловив надію, що Закон буде остаточно прийнято вже найближчим часом і можна буте перейти до безпосереднього введення медичної реформи.

— Хочу всіх заспокоїти (і на місцях в тому числі), що ми будемо впроваджувати зміни в системі охорони здоров’я спільно з місцевими радами усіх рівнів, з об’єднаними територіальними громадами. Ми будемо виважено рухатись, щоби не зробити жодної помилки або не нашкодити — запевнив Глава Уряду.

Він також підкреслив, що це правильне, дієве рішення, яке дозволить рухатись далі, змінюючи систему охорони здоров’я в Україні, щоб вона була максимально якісною і ефективною.

 

Департамент інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації