back

Володимир Хоменко: «Ми маємо кардинально змінити підходи до вирішення проблем чорнобильців»

26-04-2012 | 13:31

На цьому керівник області наголосив сьогодні, в день 26-ї річниці аварії на Чорнобильській атомній станції, відкриваючи розширене засідання Колегії облдержадміністрації.

Він зауважив, що люди, які ціною власного здоров’я у квітні 1986 року врятували світ від руйнівних наслідків Чорнобильської катастрофи, сьогодні відчувають дефіцит людської уваги та поваги до їхнього статусу.

Але значну частину проблем, з якими вони стикаються, цілком можливо вирішити на не на загальнодержавному, а на місцевому рівні.

Саме про це засвідчила зустріч голови обласної державної адміністрації Володимира Хоменка 24 квітня з активом громадських організацій, які захищають права громадян, постраждалих від наслідків Чорнобильської катастрофи: Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля та Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Під час засідання Колегії голова облдержадміністрації акцентував увагу присутніх на неприпустимості неуважного ставлення органів місцевої влади до проблем ліквідаторів, підкресливши, що виявлення подібних фактів потягне за собою відповідні серйозні висновки.

Керівник області наголосив на необхідності кардинальної зміни підходу до вирішення питань пенсійного забезпечення цієї категорії громадян, їх соціального захисту, оздоровлення та лікування, безкоштовного харчування дітей, юридичної допомоги. Він також висловив вдячність голові Чернігівської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Анатолію Лігуну та керівнику Чернігівського обласного відділення Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля Євгену Сонніку за турботу про членів їх організацій, співпрацю та взаєморозуміння з керівництвом області.

У свою чергу Анатолій Лігун відзначив важливість подальшої плідної та конструктивної співпраці громадських організацій з органами виконавчої влади і місцевого самоврядування у частині захисту прав та відстоюванні інтересів чорнобильців.

Також за дорученням Президента Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Юрія Андрєєва він вручив вищу відзнаку цієї організації «Чорнобильська пошана» голові обласної державної адміністрації Володимиру Хоменку та голові обласної ради Анатолію Мельнику.

Прес-служба облдержадміністрації