back

У Макіївці відбулося урочисте відкриття місцевої пожежної команди

06-06-2017 | 10:47

У день Святої Трійці у Макіївці Носівського району урочисто відкрили місцеву пожежну команду. Участь у заході взяли керівники області та району, обласного Управління ДСНС України, голови об`єднаних територіальних громад, почесні гості та громадськість.

Штат підрозділу пожежної команди налічуватиме 8 чоловік особового складу. Цілодобове чергування забезпечуватимуть два вогнеборці, які зможуть оперативно виїхати за викликом. Територія обслуговування місцевої пожежної команди охоплюватиме 6 населених пунктів.

Дуже приємно усвідомлювати те, що на Чернігівщині вже стало доброю традицією відкриття підрозділів місцевої пожежної охорони. Створення таких команд дозволить мінімізувати час прибуття пожежно-рятувальних підрозділів до місця пригоди, що в свою чергу збереже життя й майно людей, сприятиме більш оперативному реагуванню на пожежі та інші надзвичайні події, — зауважив начальник Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області полковник служби цивільного захисту Роман Гордовий.

У свою чергу, заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова зазначила, що відкриття місцевої пожежної команди є дуже важливим кроком у розвитку та функціонуванні Макіївської об’єднаної територіальної громади. До цього часу найближча пожежна частина від села Макіївка знаходилася в райцентрі на відстані 45 кілометрів. У випадку виникнення пожежі рятувальники витрачали дорогоцінний час, аби дістатися до місця пригоди.

За тісну співпрацю з громадою та вагомий внесок у створення цього протипожежного формування Наталія Романова нагородила Романа Гордового почесною грамотою облдержадміністрації.

Після урочистого відкриття усі бажаючі мали змогу оглянути приміщення підрозділу, ознайомитися з технікою та озброєнням пожежної команди.

Як запевнили рятувальники, подібна робота зі створення підрозділів місцевої пожежної охорони в інших населених пунктах області триватиме й надалі.

 

 

За інформацією Управління Державної служби України
з надзвичайних ситуацій у Чернігівській області