back

Продовжується підготовка до святкування 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні

25-04-2012 | 17:23

25 квітня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко провів засідання організаційного комітету з підготовки і відзначення в області заходів з нагоди 67-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років.

Відкриваючи засідання, Віктор Тканко підкреслив, що основні пріоритети діяльності влади залишаються незмінними: це шанобливе ставлення до ветеранів війни, увічнення пам’яті про Перемогу, героїчні, бойові і трудові звитяги українського народу в часи Великої Вітчизняної війни, виховання у молоді почуття патріотизму, поваги та вдячності ветеранам за їхні ратні і трудові подвиги у боротьбі з фашизмом.

Далі він зазначив, що підготовка до всіх заходів здійснюється у тісній співпраці з ветеранськими організаціями на всіх рівнях, починаючи з первинних ветеранських організацій та включаючи обласну організацію ветеранів України.

Начальник управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації Андрій Подорван поінформував присутніх про підготовку в області традиційної акції «Зі святом Перемоги!», організацію урочистої зустрічі керівництва області та міста з ветеранами Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років на базі навчального центру Державної спеціальної служби транспорту Міністерства інфраструктури України.

Як зазначалося на засіданні, у рамках акції відбудуться урочисті збори та святковий концерт в обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка, за участю кращих творчих колективів Брянської області Російської Федерації, урочиста хода «Нащадки Перемоги» та покладання квітів у сквері ім. М.Попудренка та на Меморіалі Слави.

У цьому році, як і в попередні роки, планується відвідування керівництвом області ветеранів, які перебувають на лікуванні в обласному госпіталі для інвалідів та ветеранів Великої Вітчизняної війни, які проживають у інтернатних закладах системи соціального захисту населення.

У навчальних закладах області проходитимуть зустрічі з ветеранами, тематичні години спілкування, конкурси на кращий твір, вірш, авторську пісню про війну. В бібліотеках та музейних установах області відбудуться тематичні виставки, присвячені Великій Перемозі. А творчі колективи Чернігівщини візьмуть участь у святковому концерті в м. Брянськ Російської Федерації.

На завершення засідання Віктор Тканко наголосив: «Одним із першочергових завдань обласної влади є належне забезпечення повсякденних потреб та духовних інтересів громадян старшого покоління. Тому робота обласних та районних державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування має бути спрямована на поліпшення життя цих мужніх людей».

Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації