back

Віктор Тканко провів селекторну нараду з питань дитячого оздоровлення

25-04-2012 | 16:20

Стан готовності області до виконання завдань щодо організації оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку, організацію роботи дитячих закладів оздоровлення розглянули на селекторній нараді, яку 25 квітня провів заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко.

У нараді взяли участь члени обласної міжвідомчої комісії з питань організації і відпочинку дітей та учнівської молоді, члени районних, міських міжвідомчих комісій.

Розпочинаючи нараду, Віктор Тканко підкреслив, що питання оздоровлення та відпочинку дітей області перебуває під особистим контролем керівництва облдержадміністрації. Указом Президента України від 16 грудня 2011 року визначені принципи державної політики у сфері реалізації прав та законних інтересів дітей. Одним із них є реалізація права дітей на оздоровлення та відпочинок.

Він стисло нагадав результати минулорічної оздоровчої кампанії, зазначивши, що у 2011 році на 3 одиниці вдалося збільшити кількість закладів оздоровлення та відпочинку, досягти 60% оздоровлення та відпочинку дітей шкільного віку, забезпечити 99% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування оздоровчими та відпочинковими послугами та понад 81% з багатодітних та малозабезпечених сімей.

Віктор Тканко повідомив, що з метою організації якісної підготовки до оздоровчого сезону вже зібрані прогнозовані показники у розрізі районів та міст області. Згідно з цими даними, райдержадміністрації, міськвиконкоми на оздоровлення та відпочинок дітей цього року планують використати 45 млн.грн., що перевищує показники минулого року на 9 млн.грн.

Відповідно до вимог Кабінету Міністрів України, як відмітив заступник голови ОДА, підготовку закладів оздоровлення та відпочинку до оздоровчої кампанії необхідно завершити до 10 травня. До цього часу кожен район має вирішити всі проблемні питання, зробити все можливе, щоб вчасно забезпечити прийняття закладів. Має бути дотримано санітарно-гігієнічні норми, протипожежну безпеку і значна увага приділена підбору професійних кадрів.

Під час наради керівництво структурних підрозділів ОДА, зокрема, управління освіти і науки, охорони здоров’я поінформували присутніх про підготовку підпорядкованих їм закладів оздоровлення та відпочинку. Зокрема зазначалося, що влітку поточного року свої двері відчинять 514 пришкільних таборів з денним перебуванням, у яких відпочинуть понад 34,5 тисячі дітей шкільного віку. У санаторіях «Зелений гай» і «Пролісок» планується оздоровити 1400 дітей, причому перевага надаватиметься дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, дітям із багатодітних і малозабезпечених родин.

Члени обласної міжвідомчої комісії з питань організації і відпочинку дітей також заслухали інформацію районів щодо підготовки до оздоровчої кампанії 2012 року.

Завершуючи селекторну нараду, Віктор Тканко наголосив на безумовному виконанні плану заходів щодо організації літнього оздоровлення та відпочинку дітей області.

«Потрібно вжити всі заходи щодо стовідсоткового оздоровлення та відпочинку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Своєчасно та максимально якісно підготувати дитячі заклади оздоровлення та відпочинку до початку оздоровчого сезону з урахуванням вимог санепідемстанції, МНС та Держгірпромнагляду», - підкреслив заступник голови ОДА.


Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації