back

Стан та перспективи співробітництва у сфері підготовки управлінських кадрів обговорили в облдержадміністрації

25-04-2012 | 16:19

25 квітня в обласній державній адміністрації відбулася нарада з питань підвищення професіоналізації управлінського персоналу органів виконавчої влади, місцевого самоврядування з використанням можливостей Національної академії державного управління при Президентові України, яку спільно підготували фахівці НАДУ та облдержадміністрації.

Провів нараду заступник голови–керівник апарату облдержадміністрації Микола Стрілець.

У нараді взяли участь ректори ВНЗ області, керівництво Національної академії державного управління при Президентові України, начальники структурних підрозділів облдержадміністрації та обласних управлінь, керівники кадрових служб апаратів райдержадміністрацій, структурних підрозділів облдержадміністрації та виконавчих апаратів міських рад (міст обласного значення), особи, рекомендовані для участі у конкурсному відборі на навчання у 2012 році, потенційні вступники майбутніх років.

Відкриваючи нараду, Микола Стрілець зазначив, що завдання, визначені в Програмі Глави держави „Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава”, вимагають напруженої, ефективної злагодженої праці органів виконавчої влади, місцевого самоврядування щодо концентрації наявних можливостей та ресурсів на виконання завдань програм соціально-економічного розвитку територій, забезпечення висхідної динаміки розвитку економіки та неухильного дотримання державних соціальних гарантій.

Президент України Віктор Федорович Янукович наголошує, що саме ефективна регіональна політика стане засобом посилення державних економічних реформ та максимального наближення її результатів до кожної людини.

Основні пріоритетні напрями розвитку регіону знайшли своє відображення у Середньостроковій програмі соціально-економічного розвитку області на 2011-2015 роки „Чернігівщина-2015. Спільний шлях до добробуту».

Одним з першочергових завдань, спрямованих на забезпечення ефективної роботи органів влади з питань реалізації соціально-економічних реформ в регіоні, є належне кадрове забезпечення.

Від професійного рівня, відповідальності кожного з державних службовців залежить успішність діяльності органів виконавчої влади, стабільний розвиток не тільки області, а й всієї України, її економічна і політична конкурентоспроможність на міжнародному рівні.

Важливою складовою створення компетентного і професійного корпусу державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, здатних ефективно виконувати завдання і функції держави є їх освітній рівень.

Як відмітив Микола Стрілець, Чернігівська облдержадміністрація з самого початку утворення Національної академії державного управління при Президентові України активно використовує її можливості та проводить цілеспрямовану роботу щодо направлення перспективних кадрів на навчання.

За період співпраці з НАДУ її закінчили близько 200 представників області. У поточному році для вступу в Академію рішенням Колегії облдержадміністрації рекомендовано 14 осіб.

Визначенню потенційних вступників передує відповідна підготовча робота. Двічі на рік облдержадміністрація вивчає та узагальнює пропозиції місцевих державних адміністрацій, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування щодо потреби у підготовці кадрів у Національній академії та магістратурі ЧДТУ.

Пріоритетним є направлення в обов’язковому порядку на навчання новопризначених голів місцевих державних адміністрацій, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, а також перспективних молодих державних службовців, що відповідають встановленим умовам вступу та їх подальшому працевлаштуванню.(з урахуванням набутих знань та досвіду роботи).

Віце-президент Національної академії, доктор наук з державного управління, доцент Андрій Попок поінформував про те, чим сьогодні живе Академія. За його словами, навчальний заклад перебуває в стадії реформування, тому він зупинився на інститутах, які будуть створені в системі Академії, охарактеризував їх науково-педагогічний склад.

Декан факультету суспільно-політичного розвитку Національної академії, доктор наук з державного управління, професор Андрій Семенченко розповів про свій факультет, який незабаром трансформується в інститут вищих керівних кадрів, що зумовить певні зміни в навчальному процесі.

Йшлося також під час зустрічі й про підготовку Академією наукових кадрів.

Про вступні іспити та подачу заяв присутнім розповіла начальник відділу прийому слухачів та розподілу випускників Національної академії Надія Керного. Вона, зокрема, наголосила, що правила вступу в світлі реформування згодом зміняться.

Після завершення зустрічі всі, хто зацікавився навчанням в Академії, мали змогу отримати додаткові консультації, а ті, хто вступають цьогоріч, – подати необхідні документи.


Управління у справах преси та інформації
облдержадміністрації