back

На Чернігівщині стартує літня дитяча оздоровча кампанія

01-06-2017 | 12:02

Цьогоріч оздоровленням та відпочинком планують охопити майже 52 тисячі дітей області. Це трохи більше половини від їх загальної кількості. Зокрема оздоровчі послуги надаватимуться понад 16 тисячам дітлахів, відпочинкові – більше 35 тисячам.

Для дітвори на Чернігівщині працюватимуть 23 заклади оздоровлення, 462 табори з денним перебуванням дітей та 3 наметові містечка.

Як завжди, першочергова увага приділятиметься дітям, які потребують особливої уваги та підтримки: сиротам і позбавленим батьківського піклування, дітям загиблих учасників АТО та з числа переселенців, вихованцям багатодітних родин, дітям з обмеженими функціональними можливостями.

Вихованці інтернатних закладів області оздоровлюватимуться в освітянських дитячих стаціонарних закладах: «Зміна» (Чернігівський район), «Барвінок» (Менський), «Лісова казка» (Новгород-Сіверський), «Веселка» (Прилуцький) та за кордоном.

Як свідчить статистика, щороку кожен третій школяр Чернігівщини отримує оздоровчо-відпочинкові послуги в закладах системи освіти. Серед яких на сьогодні вже розпочали роботу 306 таборів денного перебування, 1 наметове містечко, 1 стаціонарний заклад оздоровлення та відпочинку.

До речі, на базі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку планується провести 175 літніх шкіл з іноземних мов — англійської, німецької, французької.

Так, з 29 травня по 11 липня в дитячому таборі «Юний турист», що в Чернігівському районі, функціонуватиме обласна літня школа для обдарованих та талановитих дітей. Перша зміна – у формі англомовного табору, профіль другої – національно-патріотичне виховання. Роботу цієї школи організувало Управління освіти і науки облдержадміністрації відповідно до регіональної програми оздоровлення та відпочинку дітей Чернігівської області на 2016-2020 роки.

Загалом на оздоровлення та відпочинок юних жителів Сіверщини планується використати більше 53 мільйонів гривень. При цьому з обласного бюджету виділено 32 мільйони гривень, з місцевих бюджетів – біля 14 мільйонів гривень, також залучатимуться понад 7 мільйонів гривень з інших джерел.

Довідково. На кінець травня оздоровленням та відпочинком уже забезпечено майже півтори тисячі дітлахів області. На це витрачено біля 7 мільйонів гривень. Так, оздоровленням охоплені 546 дітей, які перебувають на диспансерному обліку, 320 вихованців багатодітних і малозабезпечених сімей, 140 сиріт та позбавлених батьківського піклування, 133 особи дитячого віку з особливими потребами, 80 дітей працівників агропромислового комплексу та соціальної сфери села, 68 дітлахів з родин учасників АТО, 65 постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, 54 представники обдарованої і талановитої молоді Чернігівщини та 8 дітей з числа переселенців.

За інформацією Департаменту сім’ї, молоді та спорту,
Управління освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації