back

Весняний призов на строкову службу: Чернігівщина виконала завдання на 100 відсотків

31-05-2017 | 16:42

Про підсумки весняного призову на строкову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань в 2017 році на Чернігівщині розповів сьогодні, 31 травня, на брифінгу військовий комісар обласного військового комісаріату полковник Олександр Криворучко.

Офіцер наголосив, що область виконала план призову на строкову військову службу на 100 відсотків. Найкраще у відборі призовників спрацювали у Варвинському, Менському, Ніжинському, Ічнянському, Ріпкинському, Носівському, Семенівському Сосницькому та Сновському райвійськкоматах.

Цьогоріч служити у війську відправилися з Чернігівщини 415 чоловік: до лав Збройних Сил України — 235, до Національної гвардії — 110 та до Державної спеціальної служби транспорту — 70 юнаків.

Більшість строковиків починатиме службу у навчальних центрах.

Військовий комісар наголосив, що відправці до військових частин підлягають юнаки віком від 20 до 27 років, а не з 18, як відбувалося раніше. Але для визначення стану здоров’я і надання відстрочки від призову до військових комісаріатів повинні прибувати і ті призовники, яким ще не виповнилося 20 років.

Військовослужбовці строкової військової служби до виконання бойових завдань в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях не залучатимуться, — підкреслив Олександр Криворучко.

Армійці, призвані на строкову службу, перебувають на повному державному утриманні. При призові таким громадянам надається грошова допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів. При звільненні в запас виплачується вихідна грошова допомога у розмірі 8 посадових окладів.

Щодо відбору на військову службу за контрактом офіцер зазначив, що планове завдання для обласного комісаріату на перше півріччя 2017 року складає 610 чоловік. На сьогодні вже укладено 355 таких контрактів. Крім того, за направленням облвійськкомату 220 осіб прийнято на службу до військової частини в смт Гончарівське.

Збройні Сили України гарантують своїм військовослужбовцям гідну заробітну плату, вищу за середню по країні. Солдат на посаді стрільця, який несе службу поза зоною АТО, отримує щомісяця не менше 7000 гривень. Ця сума збільшується залежно від посади, звання, терміну проходження служби та кваліфікації військовослужбовця.

Також Олексанр Криворучко повідомив, що Міністр оборони України Степан Полторак вчора підписав наказ, який визначає умови призову на строкову військову службу офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри вищих навчальних закладів України та отримали первинні офіцерські звання. Даний документ відправлений до Міністерства юстиції і після затвердження набуде чинності.

Строк військової служби за призовом для осіб офіцерського складу складає 18 місяців. Офіцери військової служби за призовом проходитимуть службу поза межами АТО, але за бажанням вони мають право добровільно долучитися до виконання бойових завдань в зоні антитерористичної операції, уклавши відповідний контракт.

Обласний військовий комісар зазначив, що зі 180 осіб даної категорії, які пройшли відповідне медичне обстеження, 18 чоловік виявили бажання служити в ЗСУ.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації