back

Спробуй життя в стилі ЕКО!

30-05-2017 | 15:11

«Берегти природу необхідно. Крім того, це ще й модно та цікаво», —переконують у Департаменті екології та природних ресурсів ОДА.

Профільний структурний підрозділ облдержадміністрації разом з освітянами та громадськими  активістами організовує проведення першого екологічного фестивалю «Життя в стилі ЕКО».

Деталі цієї задумки сьогодні під час брифінгу розповіли очільниця департаменту Катерина Тканко та директор обласної станції юних натуралістів Людмила Трегубова.

Дійство відбуватиметься 5 червня на території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

Розпочнеться фестиваль об 11.00 годині з «Чистих ігор» —  прибирання парку в ігровій формі з використанням методу сортування та роздільного збирання. Також будуть висаджені реліктові цінні рослини: гінкго білоба, магнолія та рідкісна яблуня роялб’ютіфі.

О 12:30 — екологічна стежка «Дивосвіт природи Ялівщини», майстер-класи: друге життя старих речей, цікавий світ рідин, лялька мотанка, орігамі, фітодизайн, гончарне виробництво, кузня, боді-арт.

Для найменших учасників — контактний зоопарк та міні ігрові майданчики з живими ляльками. Для молоді — екологічний квест та аква-гейм.

Допомагатимуть з цим представники зі станції юних натуралістів.

Це перший такий масштабний захід, який ми проводитимемо спільно з Департаментом екології. Маємо чимало ідей на майбутнє, — акцентувала Людмила Трегубова.

У програмі також виступи творчих колективів, а також частування кулішем та фіточаєм.

—  Фестиваль розрахований на різні вікові групи. Відвідати свято запрошуємо всією родиною. Найактивнішу сім’ю чекають подарунки, — зазначила Катерина Тканко. — До того ж, цьогоріч започатковується обласний конкурс «Одна планета – одне майбутнє», що, окрім призів, зможе допомогти реалізувати цікавий еко-проект.

У Конкурсі зможуть взяти участь учні загальноосвітніх, позашкільних, професійно-технічних навчальних закладів, вищих навчальних закладів та представники громадськості.

 
З інформацію щодо вимог та оцінювання конкурсних робіт можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Департаменту екології та природних ресурсів Чернігівської ОДА.
 

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації