back

Українські прикордонники відзначили професійне свято

29-05-2017 | 07:02

Щоденна робота військовослужбовців Чернігівського прикордонного загону – затримання незаконних мігрантів і злочинців, яких шукає Інтерпол, вилучення зброї, боєприпасів і наркотичних речовин, виявлення фальшивих документів. Ділянка, що охороняється, має протяжність 459 кілометрів, із них 224 кілометри – межа між Україною і державою-агресором. Як відзначали День прикордонника у Чернігові – далі у матеріалі.

Стрілянина та вибухи у центрі Чернігова, люди у формі затримують злочинця. Це – не новина із рубрики «Кримінальна хроніка». Це – «зелені берети» відзначають професійне свято. Офіційно його святкують 28 травня, у Чернігові ж принагідні заходи відбулися напередодні, у п’ятницю 26-го.



На Красній площі Чернігова – техніка, що є на озброєнні у прикордонної служби. Транспортні засоби для пересування і по землі, і по воді, і по снігу, різноманітні прилади.



У пошуках заборонених предметів прикордонникам допомагають чотирилапі: знаходять зброю і наркотики, допомагають впіймати правопорушників-утікачів.



Після демонстраційної частини, урочистості з нагоди Дня прикордонника перемістилися до зали обласного муздрамтеатру.

Зі сцени їх вітали вдячні за добру службу жителі Чернігівщини. «Наш прикордонний загін упевнено несе бойову варту – і ми, і кордон Чернігівщини перебуваємо у надійних руках. Ми впевнені, що наш кордон ми нікому не віддамо», – зазначив у вітальному слові голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч.

Крім промов, службовців Чернігівського прикордонного загону привітали військовими й цивільними відзнаками та святковою концертною програмою.




Прес-служба облдержадміністрації

із використанням матеріалів телеканалу «Сівер»

(Чернігівська регіональна дирекція Національної суспільної телерадіокомпанії України)