back

Чернігівська ОДА в десятці кращих у рейтингу відкритості органів влади по ProZorro

26-05-2017 | 16:48

На основі відкритих даних ProZorro експерти громадської організації «Платформа Громадський Контроль» у рамках проекту «Українська ініціатива зміцнення громадянської довіри» склали всеукраїнський рейтинг відкритості органів влади в частині проведення публічних закупівель в електронній системі ProZorro.

Даний аналіз здійснено по перших 100 замовниках серед центральних і місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, які провели максимальну кількість торгів.

За результатами проведеного моніторингу Чернігівська обласна державна адміністрація у березні 2017 року посіла 10 місце.

Всього за даними системи ProZorro протягом поточного року 679 організаторів, що здійснюють діяльність на території області (як підпорядкованих, так і не підпорядкованих облдержадміністрації), розпочали 13253 процедури, в тому числі 11234 — допорогові (84,8%). З них 636 організаторів успішно завершили 10055 процедур. Допорогових — 8920 (88,7%).

Підтверджена економія бюджетних коштів по конкурентних процедурах — 69,8 мільйона гривень, або 8,9%. При цьому середня кількість пропозицій на одні торги становить 2,22. Середній відсоток зниження ціни склав 13,8%.

Довідково. Як зазначалося раніше, за підсумками 2016 року в рейтингу найбільш привабливих і відкритих для малого і середнього бізнесу областей України по проведенню тендерних процедур Чернігівщина увійшла в трійку лідерів.

 

Департамент економічного розвитку
Чернігівської облдержадміністрації

з використанням інформації офіційного
сайту громадської організації
 «Платформа Громадський Контроль»
та сайту bi.prozorro.org