back

Урочисте закриття гри «Сокіл» («Джура»)-2017»

26-05-2017 | 11:40

Урочисте закриття ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)-2017» відбулося вчора, 25 травня, на Красній площі Чернігова.

Чотири дні поспіль 33 рої та понад дві з половиною сотні юних джур (зброєносці козацької старшини) крокували строєм, долали смугу перешкод, показували знання з першої долікарської допомоги, стріляли із пневматичної зброї, штовхали 16-кілограмові гирі. А на завершення гри вишикувалися в урочисте козацьке коло на головній площі Чернігівщини.

Урочистий захід розпочався покладанням квітів до стели Небесної сотні та загиблим героям АТО. Серед гостей церемонії – голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч і заступник Міністра освіти і науки України, голова штабу з організації та проведення ІІІ (Всеукраїнського) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Павло Хобзей.

«З кожним роком кількість команд і учасників, які беруть участь у цій грі, зростає, – звернувся до юних чернігівців голова Чернігівської ОДА. – Сподіваюся, що ті навички, які ви отримали під час цих змагань, закладають міцне майбутнє і в подальшому стануть вам у нагоді».

«Вам пощастило, дорогі учасники патріотичної гри, бо не у всіх областях країни є таке ставлення і розуміння, наскільки важливий цей захід», – наголосив Павло Хобзей.

І ось урочиста мить – нагородження трійки роїв-переможців. Новгород-Сіверський рій «Сіверяни» посів третє місце, рій «Нащадки козаків» із чернігівської школи №20 – друге, а перше місце та Кубок переможця перейшов до ніжинського рою «Фортеця» (ліцей при Ніжинському державному університеті імені Миколи Гоголя).

Усі переможці отримали дипломи й сертифікати, а також путівки на оздоровлення у таборі «Юний турист» (с. Количівка Чернігівського району) у другій профільній зміні з національно-патріотичного виховання Обласної літньої школи для обдарованих і талановитих дітей Чернігівщини.



Прес-служба облдержадміністрації