back

Підписано Меморандум про співпрацю НАМН України та облдержадміністрації щодо надання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню області

24-04-2012 | 11:53

В рамках реалізації Програми економічних реформ Президента України Віктора Януковича на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава" підписано Меморандум про співпрацю в галузі надання високопрофесійної медичної допомоги населенню Чернігівщини між Чернігівською облдержадміністрацією і Національною академією медичних наук України.

Меморандум підписали голова обласної державної адміністрації Володимир Хоменко та Президент Національної академії медичних наук України Андрій Сердюк.

Як відзначив Володимир Хоменко, цей документ сприятиме поліпшенню здоров’я населення області та стане визначальним кроком у напрямку до більш тісної співпраці провідних українських вчених з медичним загалом області.

Зі свого боку Андрій Сердюк повідомив, що Національна академія медичних наук України виділяє квоти для надання високоспеціалізованої медичної допомоги населенню області в 28 наукових медичних установах НАМН України.

За цими квотами медична допомога надаватиметься за рахунок коштів Державного бюджету в межах видатків, передбачених НАМН України на відповідний рік, без будь-яких додаткових витрат з боку Чернігівської області.

Згідно з документом, область здійснює організаційні заходи щодо створення органами охорони здоров'я області дієвої, прозорої системи відбору та направлення громадян області, які потребують висококваліфікованої медичної допомоги, в наукові установи НАМН Україні згідно встановленого в Меморандумі порядку.