back

Ще один крок до інклюзивної освіти

24-05-2017 | 12:25

15 липня 2016 року команда Благодійного Фонду Порошенка за підтримки Міністерства освіти і науки України розпочала трирічний науково-педагогічний експеримент «Розвиток інклюзивного освітнього середовища в Запорізькій області». У 2017 році до проекту долучилися ще чотири регіони — Дніпропетровська, Житомирська, Хмельницька та Чернігівська області.

Черговим етапом реалізації проекту став спеціалізований тренінг «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації», проведений 23 травня Благодійним Фондом Порошенка у Києві для майже 500 українських освітян. Серед учасників тренінгу — керівники департаментів освіти та директори шкіл п’яти регіонів-учасників освітнього експерименту. Чернігівську делегацію очолював начальник Управління освіти і науки облдержадміністрації Микола Конопацький.

Участь у форумі взяла Дружина Президента України, Голова Фонду Марина Порошенко Звертаючись до освітян, вона зауважила: «Ми з вами розпочали національний рух «За інклюзивну освіту в Україні!». А це дуже почесна і відповідальна місія, оскільки від нашого професіоналізму та майстерності залежить розвиток і прогрес дітей з особливими освітніми потребами, а від нашої мудрості залежить їх місце у житті та впевненість у майбутньому».

У програмі навчального курсу – взаємодія учасників освітнього процесу у створенні інклюзивної моделі навчання, управлінський аспект упровадження інклюзивного навчання у школі, а також – нормативно-правове забезпечення інклюзивної освіти та українські розробки електронних освітніх ігрових ресурсів для інклюзивної освіти.

До слова, того ж дня, 23 травня 2017 року, Верховна Рада України 156 голосами підтримала проект Закону про внесення змін до Закону України "Про освіту" щодо особливостей доступу осіб з особливими освітніми потребами до освітніх послуг (№6437), який ініціювала Марина Порошенко.

 

Читати також: Марина Порошенко підтримує інклюзивну освіту на Чернігівщині

За інформацією з офіційного сайта Президента України
та за повідомленням Управління і освіти і науки Чернігівської облдержадміністрації