back

Конкурсна комісія схвалила громадські проекти на 2018 рік

23-05-2017 | 16:20

Конкурсні пропозиції інститутів громадянського суспільства на 2018 рік погоджені на першому етапі конкурсу з визначення програм, проектів, заходів, що частково фінансуватимуться коштом обласного бюджету наступного року.

Відповідне рішення прийняла конкурсна комісія на засіданні сьогодні, 23 травня.

Загалом цьогоріч надійшло 8 заявок від 7 громадських організацій.

Асоціація регіональних засобів масової інформації розробила проект «Децентралізація у медіа: доступно, достовірно, актуально». Його мета – забезпечення захисту інформаційного простору області, а також інформування жителів Чернігівщини про здійснення реформ у країні, в тому числі реформи децентралізації влади.

«Чернігівці в Українській Революції» – тема конкурсної пропозиції міської громадської організації «Асоціація безперервної фахової освіти «АТЕНЕУМ».

«Громадське телебачення: Чернігів» подало на конкурс дві заявки. Проект «Разом за життя» спрямований на розвиток та підтримку зооволонтерського руху в Чернігові та області. Конкурсна пропозиція «Реформа медицини стосується кожного!» присвячена змінам, що відбуваються нині в галузі охорони здоров’я.

Проект медичної тематики, зокрема «Госпітальні округи: крок вперед чи назад?», розробила також ГО «Громадський центр «ЧАС».

Наступні дві конкурсні пропозиції спрямовані на розвиток патріотичного руху та пропагування ідеї єдності і цілісності країни. Це проекти громадської організації «Чернігів Європейський» – «Історичний квест «Патріоти Чернігівщини» та Новгород-Сіверської районної громадської організації «Княжий ГРАД» – «Living lesson» (живий урок). Мета останнього – здійснення національно-патріотичного та екологічного виховання підростаючого покоління.

Громадська організація «Епоха свідомості» свій проект «Калиновою дорогою змін» присвятила соціально-психологічній реінтеграції жінок, що перебувають у конфлікті із законом.

Наступне засідання конкурсної комісії заплановано на червень. Тоді відбудуться другий і третій етапи конкурсу: відкритий захист проектів та їх індивідуальне оцінювання членами комісії, а також формування рейтингу конкурсних пропозицій, відповідно до якого згодом визначатимуться переможці.

 

 Протокол №1 засідання Конкурсної комісії Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації для розгляду конкурсних пропозицій та проведення моніторингу виконання (реалізації) програм (проектів, заходів) інститутів громадянського суспільства, для виконання (реалізації) яких надаватиметься підтримка за рахунок коштів обласного бюджету в 2018 році 
від 23.05.2017.

 

 

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації