back

Три села Новгород-Сіверщини незабаром отримають генеральні плани

18-05-2017 | 17:34

Генеральні плани сіл Горбове, Юхнове та Путивськ схвалені на засіданні обласної архітектурно-містобудівної ради з розгляду містобудівної документації, яке провів начальник Управління містобудування та архітектури Чернігівської облдержадміністрації Олександр Дмитрюк сьогодні, 18 травня. Зазначені документи виготовлені на замовлення Горбівської сільської ради.

Крім того, учасники обговорення розглянули схему зонування (зонінг) села Савин Козелецького району, замовником якої виступила місцева сільська рада.

Також обласною архітектурно-містобудівною радою погоджений детальний план території для забудови членами обслуговуючого кооперативу «Садівниче товариство «Патріот». Дана земельна ділянка орієнтовною площею 11 гектарів розташована в адміністративних межах Вознесенської сільської ради Чернігівського району. Виготовлення цієї документації ініціювала Чернігівська районна державна адміністрація.

– Прошу забезпечити системний контроль з боку районних фахівців з питань архітектури за видачею паспортів забудови на вказані ділянки. Оскільки вони розміщені поблизу водоохоронних зон, свердловин та водогонів Чернігова. Людям треба надавати розяснення щодо нормативних вимог та наслідків їх порушення, аби цей процес не виходив за межі законодавчого поля і не створював проблемних питань у майбутньому, – наголосив Олександр Дмитрюк.

Члени ради проаналізували вищевказану документацію та висловили свої конструктивні пропозиції і зауваження. За результатами розгляду документи направлені на доопрацювання. Після усунення виявлених недоліків замовники прийматимуть рішення щодо їх затвердження.

Довідково. Генеральний план населеного пункту – містобудівна документація, що визначає принципові вирішення розвитку, планування, забудови та іншого використання території населеного пункту. Детальний план території – містобудівна документація, що визначає планувальну організацію та розвиток території. План зонування території (зонінг) – містобудівна документація, що визначає умови та обмеження використання території для містобудівних потреб у межах визначених зон.

 

Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації