back

Кошти ДФРР: комісія визначилася з фінансуванням ще 17 проектів

16-05-2017 | 17:16

 

На черговому засіданні регіональної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм (проектів), що можуть реалізовуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку у 2017 році, сьогодні, 16 травня, оголосили рейтингову оцінку переможців конкурсу та затвердили результати голосування членами регіональної комісії по рейтингу проектів на загальних підставах.

Читати також: ДФРР і Чернігівщина: перші втішні результати та клопітка праця надалі

Так, на попередньому засіданні регіональної комісії розглянули та виставили на оцінку проекти на загальних підставах для визначення їх рейтингу. По зазначеному напряму регіональний адміністратор зареєстрував 276 проектів на суму понад 879 мільйонів гривень. Проте лише 77 з них пройшли регіональний відбір, набравши більше мінімально необхідних 30 балів. 20 проектів отримали найбільшу кількість балів, відтак, претендують на фінансування за рахунок коштів ДФРР.

При цьому перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич повідомив, що вже є відповідний проект Постанови КМУ щодо субвенцій на соціально-економічний розвиток окремих територій. Під дію постанови підпадають і деякі об’єкти Чернігівщини, які є у рейтинговому списку. Їх фінансування буде визначене після прийняття всіх нормативних документів.

Зважаючи на таку ситуацію та враховуючи орієнтовний ліміт коштів, регіональному адміністратору доручили прийняти до роботи перших 16 об’єктів з рейтингового списку.

 

 

Крім того, члени регіональної комісії одноголосно прийняли рішення включити до списку проектів, які фінансуватимуться за кошти Фонду регіонального розвитку, будівництво нового корпусу та реконструкцію існуючого школи-гімназії в Прилуках, а також визначили резервним об’єкт з реконструкції фасаду із заміною покрівлі даху та благоустроєм прилеглої території районного Будинку культури в Бахмачі.

Депутат обласної ради Сергій Охонько зауважив, що має бути більше проектів економічного спрямування:

 

 

Депутат обласної ради Дмитро Іванов зазначив, що наступного року необхідно працювати ефективніше:

 

 
 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій
з громадськістю облдержадміністрації