back

Відбулася зустріч з міжнародними оглядачами від Ради Європи

20-04-2012 | 13:58

20 квітня заступник голови облдержадміністрації Віктор Тканко зустрівся з групою міжнародних оглядачів від Ради Європи, які здійснюють в Україні огляд національної молодіжної політики.

На початку зустрічі Віктор Тканко поінформував гостей про напрямки роботи облдержадміністрації щодо реалізації молодіжної політики. За його словами, основними завданнями реалізації молодіжної політики в області на сьогодні залишаються збереження молодого наукового потенціалу, забезпечення молоді житлом, працевлаштування та соціальний захист молодих людей.

Під час спілкування міжнародні оглядачі поставили низку запитань керівникам структурних підрозділів облдержадміністрації. Питання стосувалися зменшення кількості сільської молоді, проблем ВІЛ/СНІДу та туберкульозу, програми розвитку молоді до 2015 року, активності громадських молодіжних організацій, патріотичного виховання молоді, домашнього та соціального насильства.

На завершення зустрічі Віктор Тканко зазначив, що таке спілкування надає можливість проаналізувати діяльність влади і зробити певні висновки та виразив сподівання, що міжнародні оглядачі не залишать Чернігівщину без цікавих молодіжних проектів.


Довідково:

Міжнародний огляд національної молодіжної політики є щорічною програмою Директорату демократичного громадянства та участі Ради Європи щодо огляду національної молодіжної політики в державах-членах. Україна стала першою країною-членом Ради Європи, у якій в поточному році проводиться вищезазначена програма.

За результатами проведення в Україні огляду буде підготовлено Міжнародну доповідь, презентація якої відбудеться восени під час проведення щорічних парламентських слухань з питань молоді.

Матеріали міжнародної доповіді будуть використані при підготовці щорічної доповіді Президентові Україна, Верховній Раді України, Кабінету Міністрів України про становище молоді в Україні за 2012 рік: «Участь молоді у суспільному житті: досвід, можливості, бар’єри».

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації